Hovedinnhold

Nesten halv mill. i Twitter-bot for Rio Ferdinand

MÅ BETALE: Rio Ferdinand ser på mobilen sin i Shanghai i Kina 24. juli i år. Foto: Peter Parks, AFP
MÅ BETALE: Rio Ferdinand ser på mobilen sin i Shanghai i Kina 24. juli i år. Foto: Peter Parks, AFP
Englands fotballforbund (FA) besluttet fredag å bøtelegge Rio Ferdinand med 420.000 kroner etter at midtstopperen støttet en Twitter-kommentar som kalte Ashley Cole en «choc ice».

Denne saken handler om:

Betegnelsen «choc ice» brukes ofte for å beskrive noe som er svart på utsiden og hvitt på innsiden. Ferdinand ga sin støtte til kommentaren som ble skrevet av en annen Twitter-bruker.

Bakgrunnen for kommentaren var at Chelsea-backen Cole, som i likhet med Ferdinand er av blandet etnisitet, støttet John Terry i rasismesaken mot Rio Ferdinands bror Anton. Terry skal angivelig ha ytret seg rasistisk mot sistnevnte under en kamp forrige sesong.

- Ser ut til at Ashley Cole kommer til å være deres «choc ice», sto det i meldingen som ble sendt til Rio Ferdinand.

Manchester United-spilleren svarte med å bruke samme begrep og gi uttrykk for at han moret seg stort over bemerkningen. Det har ført til at FA nå straffer ham for å ha ytret seg rasistisk.

- Manchester Uniteds Rio Ferdinand er bøtelagt med 45.000 pund (420.000 kroner) etter at en uavhengig kommisjon fant bevis for uanstendig oppførsel i forbindelse med en kommentar på Twitter, uttaler forbundet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball