Hovedinnhold

Mourinho tror ikke Zlatan kan bli bedre

<p>SCORINGSMASKIN: Manchester United-trener José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic jubler etter et mål av svensken mot Bournemouth i august i fjor.</p>

SCORINGSMASKIN: Manchester United-trener José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic jubler etter et mål av svensken mot Bournemouth i august i fjor.

Foto: Hannah Mckay, Reuters
Manchester United-trener José Mourinho mener alderen taler mot superstjernen Zlatan Ibrahimovic (35): Han kan ikke bli bedre.

Zlatan Ibrahimovic har levert varene for Manchester United siden han kom til klubben fra Paris Saint-Germain i fjor sommer. 28 mål er det blitt tilsammen, 17 i Premier League. I dag (søndag) møte de Chelsea på Old Trafford.

Dermed blir det nok et gjensyn for ligalederen og gamletreneren. Da Chelsea hadde hjemmekamp i oktober, slo de United hele 4-0.

– En ydmyket mann, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker om Mourinho den gang.

Så du denne? Ibrahimovic tror han kan bli den nye James Bond.

– Det er vanskelig å bli bedre

Men Mourinho er klar på en ting når det gjelder den svenske superstjernen, han har ikke mer å gå på.

– Det er vanskelig å bli bedre. Alle vet at det etter en viss alder handler om stabilitet og bli værende på topp så lenge som mulig. Når du er 26-27 år kan du tenke på å utvikle deg og bli bedre, men når du blir 34 eller 35 handler det ikke om å forbedre seg. Da dreier det seg om sin fysiske form og mentale styrke for å holde seg på topp, sier Mourinho til Sky Sports skriver NTB.

Han legger til at den svenske 35-åringen skal være mer enn fornøyd med nivået han spiller på nå.

– Klarer Zlatan å holde dagens nivå også neste sesong, vil det være fantastisk for ham, sier Mourinho.

Nylig sammenlignet han seg selv med fiksjonsfiguren Benjamin Button. Med det viste svensken til at han føler seg bedre og yngre jo eldre han blir.

Den svenske superstjernen er nominert til årets spiller i Premier League, sammen med fem andre, av spillerne selv.

Ibrahimovic inngikk i fjor en ettårsavtale med Manchester United. I kontrakten er det en opsjon på ytterligere ett år, men det er fortsatt uklart om det blir en sesong til for svensken på Old Trafford.

Trenere i munnhuggeri

Mourinho og Chelsea-trener Antonio Conte har allerede havnet i munnhuggeri foran dagens storkamp.

– De har sin særegne måte å spille på, og de holder seg til det, og de gjør det veldig bra. Ikke alle lag forsvarer seg med elleve spillere, og de har forsvar med elleve spillere, sa Mourinho langfredag, skriver The Sun.

Conte svarte at hans prat vil foregå på banen.

– Mange trenere prøver å manipulere ideer og prøver å få dine tanker i de baner de ønsker. Men det er ikke viktig for meg. Det viktige er å fortsette og jobbe, og ha vår idé om fotball, sier Conte.

Kampen starter klokken 17.00.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball