Hovedinnhold

Mourinho: Terry er ikke rasist

** Ashley Cole i vitneboksen på rettssakens tredje dag
** Rio Ferdinand svarte ikke da Terry prøvde å ringe

KOM MED UTTALELSE: En uttalelse fra tidligere Chelsea-trener Jose Mourinho ble lest opp til forsvar for Terry på rettssakens tredje dag. Foto: Afp/ Dani Pozo
KOM MED UTTALELSE: En uttalelse fra tidligere Chelsea-trener Jose Mourinho ble lest opp til forsvar for Terry på rettssakens tredje dag. Foto: Afp/ Dani Pozo
På rasismerettssakens tredje dag hadde John Terrys forsvar hentet inn store navn for å forsvare han. Både lagkamerater og tidligere trener Mourinho avviste at Terry er rasist.

Denne saken handler om:

- Jeg så aldri noen form for rasistisk atferd eller utsagn fra Terry. Jeg er sikker på at John Terry ikke er rasist.

Uttalelsen fra tidligere Chelsea-trener Jose Mourinho ble lest høyt i rettssalen hvor John Terry står tiltalt for å komme med rasistiske uttalelser til Anton Ferdinand.

Det var ikke bare Mourinho som skulle gi vitnesbyrd om Terrys karakter. Kollega i Chelseas forsvarsrekke, Ashley Cole, var til stede i rettssalen onsdag og inntok vitneboksen for å fortelle om hvordan han opplevde kampen mellom QPR og Chelsea i oktober i fjor. Han mente det beste hadde vært om det ikke var en rettssak.

Cole var tett på

- Jeg syns vi ikke burde være her, sa han ifølge Sky Sports.

Han understreket at rasisme aldri burde tolereres, og at det Terry gjorde, å repetere noe noen sa til han, var noe helt annet, og at rettssaken derfor var unødvendig.

- Om jeg repeterte noe du trodde jeg sa, det ville vært noe helt annet om du bare sa noe, argumenterte Cole.

Cole skal være en av spillerne som var tettest på situasjonen under kampen, og var brakt inn for å oppklare noe av omstendighetene rundt. Men hvor mye oppklaring Coles forklaring ga dommeren, er vanskelig å si.

For selv om han, som Terry og Ferdinand har gjort før han, bekreftet at sistnevnte gjorde en obskøn gest som impliserte sex, kunne han ikke bringe klarhet i hvilke ord som ble brukt av fotballspillerne etter det.

- Jeg er ikke sikker på hva det var, om han sa «Bridgey» (som i Wayne Bridge) eller «black».

Cole sa også han ikke skal ha hørt hva Terry svarte tilbake til Ferdinand.

Var med da de skværet opp

Etter kampen skal Cole ha gått til Ferdinand og sagt at han ikke kan snakke slik til Terry som han gjorde. Han skal også ha vært med da de to kamphanene skulle skvære opp i garderoben like etter.

- Jeg tror John spurte «syns du jeg var rasistisk?». Så sa jeg «syns du John var rasistisk»? Anton svarte nei, nei, sa Cole.

Rio svarte ikke på telefon

Tidligere på dagen hadde Terry avsluttet sin tørn i vitneboksen. Der sa han at han hadde prøvd å ringe Ferdinands bror, Manchester United-spiller Rio, for å diskutere mediaoppstyret, men at han ikke svarte. Han prøvde å få tak i United-forsvareren fordi han ikke hadde Antons telefonnummer.

Aktor i saken, Duncan Penny, hadde da spurt Terry hvorfor han ikke tok kontakt med Ferdinand da saken eksploderte i media etter kampen.

- Du kunne ha tatt kontakt med Ferdinand og sagt: Du må hjelpe meg, denne saken er gått helt bananas, sa Penny ifølge The Telegraph.

Penny mente Terry hadde sendt ut en pressemelding raskt fordi han hadde noe å skjule.

- I PR-gamet er det veldig viktig å få ditt syn på saken ut tidlig, stemmer ikke det?, spurte Penny, og følte opp med å lure på hva i all verden Ferdinand ville tjene på å komme med usanne rasisme-anklager.

- Jeg kan ikke svare for Anton, svarte Terry.

Da han ble spurt om han i ettertid tenker at han skulle ha handtert rasismeanklagene annerledes, svarte Terry at det var vanskelig å vite hvordan han skulle reagere sidan han aldri hadde opplevd lignende før.

- Hvis det skjedde igjen, ville jeg kanskje være mer immun mot det, men det var første gang jeg opplevde det og derfor reagerte jeg sånn jeg gjorde og det går ikke an å endre.

Rettssaken fortsetter torsdag.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball