Hovedinnhold

Morten Langli ferdig i TV 2

Kommentatorprofilen har fått ny jobb i spillselskap

<p>SVITSJER KANAL: Morten Langli avslutter sitt ti år lange engasjement i TV 2. Her sammen med Petter Myhre, som Langli har delt både kommentatorboks og studioplass med i mange år. Her er duoen på Lerkendal i 2008.<br/></p>

SVITSJER KANAL: Morten Langli avslutter sitt ti år lange engasjement i TV 2. Her sammen med Petter Myhre, som Langli har delt både kommentatorboks og studioplass med i mange år. Her er duoen på Lerkendal i 2008.

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
Morten Langli (40) gir seg umiddelbart som ekspert og kommentator i TV 2.

Denne saken handler om:

Oslo-mannen har vært tilknyttet kanalen siden 2004 og har de siste fire årene jobbet spesielt mye med Premier League - både som arenakommentator og studioekspert.

Nå skal Langli bli ekspert og tipsleverandør hos spillselskapet Unibet.

- De kom med et tilbud jeg måtte tenke litt på. Da jeg hadde gjort det, synes jeg det var veldig interessant. Også er jeg glad i nye utfordringer. Det får jeg nå, sier TV-profilen til VG.

Selv om Langli har vært TV 2-mann i ti år, har han ikke vært fast ansatt i kanalen. Dermed kan «jobbskiftet» skje umiddelbart.

- Ser vi deg mer i TV 2-studio?

- Jeg er åpen for å jobbe på TV fremover, men hvor det blir, er foreløpig uklart. TV 2 er et alternativ, både som kommentator og ekspert. Men det er ikke noe must, svarer Morten Langli, som også har kommentert mye hockey for TV 2 - senest under OL i Sotsji.

- Lyst til noe annet

Han presiserer at det ikke er noe ondt blod mellom ham og TV-kanalen.

- Jeg har bare lyst til å gjøre noe annet. Jobben i TV 2 er ettertraktet, men tøff. Det å sitte i et studio i ti timer og skulle levere, tapper deg utrolig mye for krefter og energi. Nå har jeg gjort det og føler jeg har gjort det bra. Da er det fristende å prøve noe nytt, begrunner Langli.

- Tjener du bedre i Unibet?

- Hehe. Jeg har fått en god kontrakt og god avtale. Det er det ikke tvil om. Men jeg tjente godt i TV 2, også. Det er ingen økonomiske motiver her. Uansett, jeg klarer meg bra, melder 40-åringen fra Løren i Oslo.

Med jobben i Unibet skal Langli først og fremst tilby oddsspill til selskapets kunder gjennom ukentlige tips og videoblogger, men han får også en rolle internt i firmaet.

<p>FRA TV TIL TIPS: Morten Langli (til høyre) sammen med Unibet-manager Mads Jørgensen.<br/></p>

FRA TV TIL TIPS: Morten Langli (til høyre) sammen med Unibet-manager Mads Jørgensen.

Bryter med travtipsselskap

Ifølge Langli selv har han solgt seg ut og avsluttet engasjementet i tipsleverandøren Objektservice, som er tilknyttet Norsk Rikstoto, en direkte konkurrent av hans nye arbeidsgiver.

- Morten Langli er Norges kanskje fremste ekspert på sport og spill, spesielt innenfor fotball. Hos Unibet blir han en tydelig og troverdig profil, som skal gi våre kunder de beste tipsene om de heteste spillobjektene på sportsoddsen. Han er selve personifisering på Unibet sitt slagord; «Av spillere – for spillere», sier country manager Mads Jørgensen i Unibet Norge.

- Erstatter de uerstattelige

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen bekrefter at Langli er ute av kanalen.

- Til det takker jeg Morten for innsatsen. Han har vært en stor ressurs som både kommentator og i studio - på alt fra Premier League, fotball-VM, OL i Sotsji og norsk hockey. Han etterlater seg en drøss med gode minner, sier Jansen Hagen til VG.

- Svekker det TV 2s Premier League-profil når Morten Langli slutter?

- TV 2 Sporten har en lang og stolt historikk på å erstatte selv de uerstattelige. Det er en kontinuerlig prosess, som aldri tar slutt, det å ha de beste formidlerne, svarer TV 2-sjefen.

- Langli åpner for å fortsette i TV. Er det aktuelt for TV 2 å bruke ham videre?

- Det foreligger ingen avtale om det per nå, sier Vegard Jansen Hagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball