Hovedinnhold

Mignolet helt i straffedrama - Liverpool til ligacupfinale

* Klopp turte ikke se de avgjørende straffene: – Dette var herlig!
* Innbytter Allen satte inn det 14. straffesparket: – Jeg var nervøs

(Liverpool - Stoke 0-1, 1-1 sammenlagt, 6-5 etter straffer) Utskjelte Simon Mignolet (27) reddet to straffespark da Liverpool ble Wembley-klare på dramatisk vis.

Denne saken handler om:

1-0 å gå på fra første semifinale på Britannia Stadium ga Liverpool et meget godt utgangspunkt, men det forsvant da en i overkant raus linjemann lot Marko Arnautovic gi Stoke ledelsen på overtid i første omgang.

Da resten av oppgjøret endte uten scoring, måtte det hele avgjøres fra straffemerket. Det sto 5-5 i vellykkede forsøk før Marc Muniesas skudd helt nede i hjørnet ble slått utenfor av Simon Mignolet.

VG LIVE: Vi fulgte semifinaledramet minutt for minutt!

Joe Allen fikk dermed sjansen til å sette inn det avgjørende målet, og plasserte ballen kaldt helt borte i hjørnet.

– Dette var herlig! Atmosfæren var spesiell. Det ble en bra kamp mot et lag det er vanskelig å spille mot. De scoret etter en dobbel offside, men vi hadde flaks i straffekonkurransen. I løpet av 120 minutter fortjente spillerne, fansen og Liverpool dette. Wembley er et kult sted å spille fotball, men vi drar dit for å vinne. Det er ikke moro å tape, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp ifølge BBC.

Reddet to straffespark

Tidligere hadde Mignolet reddet straffe også fra tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch mens Emre Can skjøt i stolpen rett etterpå. Da måtte det syv forsøk til fra hvert av lagene for å kåre en finalist.

– Jeg var nervøs. Det var usikkerhet rundt hvem som skulle ta den syvende straffen, men jeg valgte høyre hjørne og det koker her nå, sier Allen til Sky Sports ifølge BBC.

– Jeg syns vi fortjente dette. Vi var det beste laget over to kamper, sier Mignolet som tidligere denne sesongen har vært hardt kritisert for å gjøre for mange tabber.

TV-bildene viste at Jürgen Klopp satte seg ned på benken og kikket en annen vei da kampen skulle avgjøres. Tyskeren har nå avansert fra alle fem semifinalene han har deltatt i (tre i cupen og én Champions League-semifinale med Borussia Dortmund), ifølge Opta.

I ligacupfinalen på Wembley 28. februar møter Liverpool enten byrival Everton eller Manchester City. De to lagene møtes til avgjørende semifinale onsdag kveld.

Les også: Dette er Liverpool-svakheten Klopp ikke liker

Offsidemål

Stokes Marko Arnautovic scoret det eneste målet de første 120 minuttene på Anfield da han på overtid i første omgang satte et Bojan-innlegg enkelt i hjørnet. TV-bildene viste at den omdiskuterte østerrikeren befant seg i offsideposisjon da pasningen ble slått.

Liverpool skapte lite resten av oppgjøret, og det var Stoke som skapte de største sjansene i ekstraomgangene. Marco van Ginkel stormet inn i feltet og skjøt i stolpen i kampens 104. minutt.

Etter kampens tredje pause var det Peter Crouch som fikk sjansen mot sin gamle klubb, men veteranen fikk ikke avsluttet fra meget god posisjon.

Slik var straffekonkurransen:

Walters scorer (Stoke leder 0-1)
Lallana scorer (1-1)
Crouch bommer (1-1)
Can treffer stolpen (1-1)
Whelan scorer (1-2)
Benteke scorer (2-2)
Affelay scorer (2-3)
Firmino scorer (3-3)
Shaqiri scorer (3-4)
Milner scorer (4-4)
Van Ginkel scorer (4-5)
Lucas scorer (5-5)
Muniesa bommer (5-5)
Allen scorer (6-5)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball