Hovedinnhold

Mener Suarez-dom kan ødelegge hans Liverpool-fremtid

** Henning Berg: - Ingen tro på at det setter hans karriere i fare

ÅTTE KAMPER: Luis Suarez er dømt til åtte kampers karantene og ilagt en bot på rundt 370.000 kroner for å ha kommet med rasitiske tilrop til Manchester Uniteds Patrice Evra. Foto: Afp
ÅTTE KAMPER: Luis Suarez er dømt til åtte kampers karantene og ilagt en bot på rundt 370.000 kroner for å ha kommet med rasitiske tilrop til Manchester Uniteds Patrice Evra. Foto: Afp
(VG Nett) Vegard Heggem mener at dersom dommen mot Luis Suarez (24) blir stående, kan hans fremtid i Liverpool stå i fare.

Denne saken handler om:

- Det er ganske knusende hvordan de legger vekt på den ene parten. For slik jeg har fortstått det, er det kun ord mot ord. Da er det et ganske brutalt slag mot troverdigheten til Luis Suarez. Spørsmålet er da hvordan han vil takle det, sier tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem til VG Nett, og påpeker at hans uttalelser er bassert på det som har kommet frem i media.

Les også: Suarez får åtte kampers utestengelse for rasisme

I går offentiliggjorde det engelske fotballforbundet dommen sin, etter at Luis Suarez ble tiltalt for å ha kommet med rasistiske tilrop til Manchester Uniteds Patrice Evra. Liverpool-spilleren ble dømt til åtte kampers karantene, og fikk en bot på snaut 370.000 norske kroner.

KRITISK: Vegard Heggem er kritisk til dommen av Luis Suarez i rasisme-saken. Foto: Geir Otto Johansen, VG
KRITISK: Vegard Heggem er kritisk til dommen av Luis Suarez i rasisme-saken. Foto: Geir Otto Johansen, VG

- Rasistiske kommentarer skal aldri tolereres, og det skal reageres sterkt på. Men ut fra det som har kommet frem, skjønner jeg ikke hvordan man skal komme til bunns i denne saken. Det er ord mot ord, fortsetter Heggem, som spilte i Liverpool fra 1998 til 2003.

Han gikk tidligere i dag ut på Twitter med følende melding:

«Sjokkerende. Dersom dommen på åtte kampers utestengelse blir stående, kan det sette PL-fremtiden til Suarez på spill.»

Kan være lettere å dømme Suarez

Luis Suarez ble hentet til Liverpool fra Ajax i januar, og kostet omlag 200 millioner kroner. Spilleren som blant annet har vært i søkelyset etter å ha handset på målstreken i kvartfinalen i fjorårets VM, og for å ha bitt en motspiller, brukte ikke lang tid på å havne i rampelyset i England.

Først ble han altså anklaget for å ha kommet med rasistiske tilrop mot Evra, deretter viste han fingeren til Fulham-supporterne. Han har i tillegg slitt med å få uttelling på sjansene sine i Liverpool, og får ofte høre at han kaster seg litt for lett i bakken.

- Det kan godt hende historien hans kan være med på å gjøre det lettere å dømme han, men det skal ikke ha noe å si. Det er bevisene som skal telle. Og som sagt virker det som det er påstand mot påstand, fortsetter Heggem.

Det tror ikke tidligere Manchester United-spiller Henning Berg har noe å si.

- Det er også en sak oppe mot Chelseas John Terry. For oss utenfor kan det se ut som bevisene er sterkere mot ham, så det blir interessant å se hva fotballforbundet gjør i den saken. Men jeg tror ikke historien til Suarez har noe å si i denne straffen, sier Berg til VG Nett.

- Hører ikke hjemme

Berg tror heller ikke en slik dom vil sette Suarez' karriere i fare.

- Det har jeg ingen tro på. Det vil helt sikkert oppleves tøft, dersom han ikke mente noe med det han sa. Liverpool har muligheten til å anke saken, og vil helt sikkert legge frem gode argumenter i sin sak. Det er ikke opp til meg å vurdere hva som er riktig eller galt. Jeg mener at det er riktig at det dømmes strengt dersom bevisene er sterke nok, men også at han bør frikjennes, dersom det viser seg at han er uskyldig, fortsetter Berg.

SPENT: Henning Berg er spent på resultatet av rasismesaken mot John Terry, etter gårsdagens dom av Luis Suarez. Foto: Knut Erik Knudsen, VG
SPENT: Henning Berg er spent på resultatet av rasismesaken mot John Terry, etter gårsdagens dom av Luis Suarez. Foto: Knut Erik Knudsen, VG

Nordmannen har selv opplevd å få høre «litt av hvert» på fotball banen.

- Det har mest gått på at jeg er nordmann eller fra Skandinavia. Men ikke på hudfarge, forteller han.

VG LIVE: Følg Wigan-Liverpool kl. 21

Berg ønsker ikke ta noen stilling til om Suarez er uskyldig eller ikke, men en ting er han klar på:

- Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, eller noe annet sted.

- Hva synes du om dommen?

- Den er ganske stor i forhold til hva som er gjort tidligere. Men man er opptatt av rasisme om dagen, vi husker alle Blatters uttalelser. Man ønsker nok å markere og ta større avstand fra rasisme, det kan dommen bære preg av. Evra har blitt trodd og det er dømt deretter, men Liverpool har muligheten til å anke.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball