Hovedinnhold

Mener Ferdinand ikke kunne tenke sofistikert nok til å komme med usann rasismeanklage

** Dom i saken hvor John Terry står tiltalt ventet fredag kl. 15

I KONFLIKT: Det var 23. oktober i fjor da QPR spilte mot Chelsea at John Terry og Anton Ferdinand havnet i munnhuggeri. Foto: PA Photos/ Stephen Pond
I KONFLIKT: Det var 23. oktober i fjor da QPR spilte mot Chelsea at John Terry og Anton Ferdinand havnet i munnhuggeri. Foto: PA Photos/ Stephen Pond
(VG Nett) Med vidt forskjellige formål gikk både aktor og John Terrys forsvarer inn for å stille Anton Ferdinand i dårlig lys på rasismerettssakens fjerde dag.

Denne saken handler om:

Aktor i saken hvor John Terry står tiltalt for å komme med rasistiske utsagn til Anton Ferdinand, Duncan Penny, prøvde i retten i dag nok en gang overbevise dommer i saken om at Terry er skyldig.

En av måtene han gjorde det var ved å si at Ferdinand trolig ikke var i stand til å komme på noe så avansert som en usann rasismeanklage da kampen var ferdigspilt.

- Ferdinand er inkonsistent og upålitelig

- En usann rasismeanklage ville være en anklage som involverte mer sofistikert tankearbeid enn det som hadde foregått så langt på fotballbanen, sa Penny da han fikk si sine siste ord i retten i dag, ifølge Sky Sports.

Terrys forsvarer, George Carter-Stephenson, prøvde også å stille Ferdinand i et ugunstig lys, men da på en litt annen måte.

- Han er inkonsistent og upålitelig, og hans vitnemål kan ikke stoles på i en så alvorlig kriminalsak som dette, mente Carter-Stephenson.

Både aktor og forsvarer fikk i dag mulighet til å komme med avsluttende bemerkninger i rettssalen før dommeren i morgen kommer med dom i saken.

Og som ventet hadde de to vidt forskjellig tilnærming til hva denne saken handler om.

Mens aktor Penny la ned påstand om at dette var intet annet enn rasistisk sjikane, sa forsvarer Carter-Stephenson at dette ikke handlet om rasisme.

Utenkelig at Terry vil miste besinnelsen

John Terrys forsvarer George Carter-Stephenson. Foto: Wenn.com/ Dzaa/zob
John Terrys forsvarer George Carter-Stephenson. Foto: Wenn.com/ Dzaa/zob

- Alt i vitneavhøret av Terry sa aktor at han ikke mener Terry er rasist og det er massevis av bevis for at det stemmer, sa han, og påpekte at noe det derimot ikke fins direkte bevis for er at Terry sa noe rasistisk på banen.

Han mente det var helt utenkelig at Terry skulle miste besinnelsen over at Ferdinand sjikanerte han for en utroskapssak.

- Det er utenkelig at hets fra Anton Ferdinand, som Terry har hørt hundrevis av ganger før, og han har hørt verre ting om moren sin før, skulle få han til å miste besinnelsen på måten som er foreslått, avsluttet forsvareren.

Dommen i saken kommer trolig fredag kl.15.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball