Hovedinnhold

Manchester United slått av bunnlag: – De er i «deep shit»

• De Gea-selvmål avgjorde
• Ekspert om van Gaal: – Mislykkes spektakulært

(Sunderland – Manchester United 2-1) De hadde en gyllen mulighet til å melde seg på i topp fire-striden. I stedet kan Manchester United snart avskrives, mener eksperter.

Denne saken handler om:

– Skulle Arsenal og City vinne i morgen så kan jeg aldri se United bli topp fire. Jeg avskriver dem ikke i dag, men de er i «deep shit». Sunderland er et av ligaens dårligste lag, og de taper fullt fortjent, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller til VG.

0Sunderland
0Manchester United

Sunderland handlet to spillere fra fransk Ligue 1 i januar: Frisparkspesialisten Wahbi Khazri og den duellsterke midtstopperen Lamine Koné. Det var nettopp de to nysigneringene, på frispark og på en heading, som ordnet målene for nedrykkstruede Sunderland. En klønete David De Gea ble imidlertid kredittert målet til Koné.

FJØRTØFT: – Maktkamp om Mourinho i Manchester United

Det nyttet ikke at også Manchester Uniteds franske signering, Anthony Martial, scoret et praktmål. Nå spøker det for topp fire-sjansene til «de røde djevlene» – og for manager Louis van Gaal.

– Om man ikke har en klar plan over hvem som skal ta over, er det jo like greit å la ham sitte til sesongslutt. Men om Manchester United vil gjøre et desperat forsøk på å redde sesongen ved å oppnå en effekt ved å bytte trener, er tidspunktet nå. Da kan man ikke vente lenger, sier fotballekspert Tor-Kristian Karlsen om trenersituasjonen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Van Gaal tror ikke på topp fire

– Er van Gaal manager i Manchester United neste sesong?

– Det er høyst tvilsomt. Van Gaal fikk oppdraget om å lede klubben tilbake til en varig tilværelse i toppen og skulle de havne utenfor de fire første, og til overmål i en sesong der Chelsea ligger under dem på tabellen, så har ikke nederlenderen levert på løftene sine og således mislykkes ganske spektakulært, sier Karlsen.

SUNDERLAND-SKANDALE: Stjerne sparket etter seksuelt misbruk av 15-åring

Van Gaal selv mener at han ikke kjenner på et økende press etter tapet mot Sunderland.

– Nei. Jeg må gjøre jobben min. Jeg gjør jobben min så godt jeg kan og mer kan jeg ikke gjøre, sier han til BT Sport.

Topp fire har han mer eller mindre gitt opp.

– Det blir veldig vanskelig nå for vi har gitt bort fem poeng mot Chelsea og nå. Det er for mye på denne tiden av sesongen, sier van Gaal.

Sunderland kan se litt lysere på fremtiden: Avstanden opp til trygg plass er foreløpig redusert til tre poeng.

Saken fortsetter under bildet!

TIDEN OVER FOR VAN GAAL?: Tiden er i ferd med å renne ut for Manchester United-manager Louis van Gaal etter tapet mot Sunderland.
TIDEN OVER FOR VAN GAAL?: Tiden er i ferd med å renne ut for Manchester United-manager Louis van Gaal etter tapet mot Sunderland. Foto: OLI SCARFF, AFP

– Det kan bli grisete

– Er United nødt til å vinne i ettermiddag, ble Louis van Gaal spurt på det TV 2-sendte intervjuet før kampstart.

– Du har rett. Jeg kunne ikke sagt det bedre, svarte nederlenderen, som jakter en topp fire-plassering som for øyeblikket er seks poeng unna.

Men bare tre minutter ut i bortekampen mot nedrykksplasserte Sunderland, fikk den pressede United-manageren seg en real støkk signert en tunisisk dødballspesialist.

Januarsigneringen Wahbi Khazri, som kom fra vinbyen Bordeaux for ni millioner pund, vippet et frispark inn i feltet. Hardt, innoverskrudd og mot første stolpe – etter læreboken. Da gjorde det ingenting at ingen fikk en fot på ballen, for ballen gikk hele veien inn i nettmaskene via stolpen.

Saken fortsetter under bildet!

HJERTELIG: Wahbi Khazri ga Sunderland-fansen en tidlig overraskelse da han sjokkerte Manchester United med en frisparkscoring i det tredje minutt.
HJERTELIG: Wahbi Khazri ga Sunderland-fansen en tidlig overraskelse da han sjokkerte Manchester United med en frisparkscoring i det tredje minutt. Foto: Lee Smith, Reuters

Manchester United brukte en god stund på å komme seg etter det tidlige sjokket, men jobbet seg inn i kampen igjen.

Da det skulle utlignes, skulle det gjøres av en annen mann som har kommet til Premier League fra den franske ligaen: Anthony Martial. Den forbløffende iskalde spiss-sensasjonen var våken på en retur etter et Juan Mata-skudd, og chippet ballen nonsjalant over Sunderland-keeper Vito Mannone fra skrå vinkel. Det var 20-åringens tiende scoring etter overgangen fra Monaco i sommer.

MAR-10-AL: Anthony Martial feirer sitt 10. mål for Manchester United.
MAR-10-AL: Anthony Martial feirer sitt 10. mål for Manchester United. Foto: Phil Noble, Reuters

– Neste sesong med Anthony Martial. Ouff... Det kan bli grisete, sa Aleksander Schau, som skrøt uhemmet av franskmannens scoring i TV 2s Premier League-studio.

ANBEFALES: Les Ulis – forstaden som fostret Henry, Evra og Martial (VG+)

De Gea-fomling

Den første omgangen ble preget av skader. Sunderlands Jan Kirchhoff pådro seg en strekk og blir utvilsomt ute i noen uker.

Det samme blir nok United-backen Matteo Darmian. Italieneren landet forkjært på skulderen etter et kraftig sammenstøt med Khazri. Han ble byttet ut og umiddelbart ført til sykehus med det som trolig er en forstuet skulder. 21-åringen Donald Love fikk med det sin debut for Manchester United.

Etter kampen har det blitt bekreftet at Darmian blir utilgjengelig i minst syv uker.

Andre omgang startet med noen enorme Sunderland-sjanser, men David De Gea var – som så mange ganger før – i det umulige hjørnet, proppet full av selvtillit. Spanjolens benparade alene foran Dame N'Doye står igjen som den beste av en rekke meget kvalifiserte involveringer.

Men da det virket som spanjolen ikke kunne overlistes, dukket nok en januarsignering fra Frankrike – midtstopperen Lamine Koné – opp. Hans knallharde hodestøt kunne blitt reddet av De Gea, men keeperen fomlet ballen i mål.

Dermed lever håpet for Sunderland, mens Manchester United snart kan glemme topp fire.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball