Hovedinnhold

Louis van Gaal: Tror han kan få sparken med tap for Derby

HARDT PRESSET: Manchester Uniteds nederlandske manager Louis van Gaal forlater banen etter kampen mot Southampton.
HARDT PRESSET: Manchester Uniteds nederlandske manager Louis van Gaal forlater banen etter kampen mot Southampton. Foto: Oli Scarff, Afp
Louis van Gaal slår hardt tilbake mot rykteflommen, men selv han tror det kan bli sparken om United skulle tape for nivå to-laget Derby.

Denne saken handler om:

På dagens pressekonferanse sa Manchester United-manageren at han misliker sterkt spekulasjonene om at han skulle ha tilbudt seg å gå av etter 1-0-tapet for Southampton.

Louis van Gaal hevdet at media tre ganger har gitt ham fyken. Men nederlenderen er altså samtidig klar på at bare seier er godt nok i FA-cupens fjerde runde mot Derby.

Les også: Sjekk den lista! United dårligst av 92 klubber i England.

– Nå kan jeg ikke tape mer, for da vil dere sparke meg for fjerde gang. Og da kanskje det blir riktig til slutt, sier van Gaal ifølge BBC.

Han beskriver spekulasjonene som gikk etter Southampton-tapet som «forferdelige og fryktelige».

Manchester United ligger i øyeblikket ti poeng bak ligaleder Leicester og fem poeng bak Tottenham, som ligger på den strategiske 4. plassen som gir spill i Europa.

van Gaal var svært kritisk til media på dagens pressekonferanse. Han sa at spørsmålet om hans fremtid blir stilt på en «respektløs måte».

Les også: Disse kan ta over for van Gaal i Manchester United

– Dere lager historier, og folk tror på dem. Jeg er bekymret for at de tror på de. Dere kan skrive akkurat det dere vil.

United-sjefen var glad for støtten han har fra mektige Ed Woodward, og sa at en FA-cup-seier kan bli hans redning - som det ble for Alex Ferguson i januar 1990. Han var klar på at han slett ikke har tilbudt seg å gå av - som engelske media har skrevet.

Louis van Gaal sier at støtten og tilliten fra styret også er et press for å prestere.

Les også: Debutant senket United.

– Selvsagt blir du lei når du taper, særlig i det siste minuttet, men det er min plikt som manager å stå opp og kjempe videre, sa van Gaal på den korte pressekonferansen.

Wayne Rooney tror det blir en tøff kamp fredag kveld.

– Vi vet at det blir en vanskelig kamp med en god atmosfære, sier han ifølge ManUtd.com.

– Derby har ingenting å tape. Ingen forventer at de skal vinne, og de vil prøve å få til en sensasjon.

United møter et Derby-lag som slett ikke er på noen bølge. De har vunnet bare én av sine seks siste kamper - og det var i FA-cupens tredje runde. I toppen av Championship har de tapt terreng.

Derby ledes av Paul Clement, tidligere assistent for Carlo Ancelotti i Real Madrid.

– Vi ser fram til denne utfordringen, og vi møter et lag som ikke er i sin beste form.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball