Hovedinnhold

Lindegaard: - Jeg var Uniteds førstevalg

KLAR: Anders Lindegaard har god tro på at han igjen vil bli Sir Alex Fergusons førstevalg i mål. Foto: Scanpix/PA.
KLAR: Anders Lindegaard har god tro på at han igjen vil bli Sir Alex Fergusons førstevalg i mål. Foto: Scanpix/PA.
(VG Nett) Den gamle Aalesund-keeperen Anders Lindegaard (28) mener han kan ta fra David De Gea keeperplassen også denne sesongen.

Denne saken handler om:

Sir Alex Ferguson var ivrig da han hentet David De Gea til Manchester United foran fjorårssesongen, og gjorde spanjolen til tidenes nest dyreste sisteskanse for en pris på drøyt 160 millioner.

Unggutten klarte imidlertid aldri å leve helt opp til forventningene, noe den gamle Aalesund-keeperen Anders Lindegaard visste å utnytte.

Strålende start

Etter to seriekamper i begynnelsen av sesongen, begge uten baklengs, fikk 28-åringen prøve seg mer regelmessig fra desember, og dansken holdt faktisk nullen i sine fem første ligakamper for Manchester-giganten.

Les også: Dæhli matchvinner for United-reservene

De fleste begynte å anse ham som Uniteds førsteskanse - inkludert ham selv.

- Ja, definitivt, jeg spilte vel seks eller syv kamper på rad, og det sier alt.

- Jeg gjorde det bra, men jeg mener at man ikke har fått sett det beste av meg i England ennå, men jeg var i ferd med å nå det nivået.

Etter at den danske landslagskeeperen vrikket ankelen i slutten av januar har han sittet på sidelinjen, men er nå med United i sesongoppkjøringen, og har god tro på at han kan gjøre keeperplassen til hans egen igjen.

- Jeg tror jeg kan bli førstevalget. Hvis ikke jeg tror det, så vil ingen andre tro det. Jeg kommer aldri til å være her på grunn av pengene, jeg vil gjøre meg fortjent til pengene jeg tjener, og det ønsker jeg å gjøre gjennom å spille.

- Jeg så aldri på meg selv som noe andrevalg, og jeg mener jeg får mer respekt nå enn for 12 måneder siden, sier Lindegaard til Daily Mail.

Stresset returen

Likevel har opptreningen etter skaden tatt lenger tid enn planlagt, noe sisteskansen også tar sin del av skylden for.

- Jeg vrikket ankelen på trening. Det var veldig enkelt og veldig dumt.

- Målet var alltid å komme tilbake fortere enn det legene sa, men det slo ut på negativt vis. Til slutt fikk jeg ett eller to tilbakeslag, og først under EM var jeg klar igjen, sier dansken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball