Hovedinnhold

Ledley King legger opp

LEGGER OPP: Ledley King har spilt for Tottenham i 17 år. I dag annonserte han at han legger opp som profesjonell fotballspiller. Foto: PA Photos/ Stephen Pond
LEGGER OPP: Ledley King har spilt for Tottenham i 17 år. I dag annonserte han at han legger opp som profesjonell fotballspiller. Foto: PA Photos/ Stephen Pond
(VG Nett) Tottenham-stopperen annonserte torsdag at han legger opp på grunn av skade.

Denne saken handler om:

- Jeg vil takke alle i klubben og alle tilhengerne. Jeg har gått glipp av mye fotball gjennom årene, men Spurs-tilhengerne har hele tiden vært tålmodige og støttende når jeg har hatt vanskelige perioder. Dessverre gjør skadene mine at jeg nå må avslutte karrieren min.

Det er meldingen Tottenham-stopperen Ledley King (31) la ut på klubbens hjemmesider torsdag for å annonsere at han nå avslutter karrieren som profesjonell fotballspiller.

Det har etter sesongslutt vært spekulert i om de tilbakevendende kneskadene King har slitt med ville føre til en tidlig fotballpensjon for engelskmannen.

LES OGSÅ:  Sigurdsson scoret i Tottenham-debuten 

17 år i klubben

King har vært i klubben siden han var 14 år gammel, og debuterte på A-laget i en Premier League-kamp i 1998.

- Jeg har vært her siden jeg var en guttunge, og jeg har alltid regnet Tottenham som min klubb og hatt vansker med å se for meg at jeg skulle spille i en annen klubbs drakt, sier King, og sier han hele veien har satt pris på tilhørigheten til klubben.
- Jeg vet at det å spille hele karrieren i en klubb er sjelden i disse dager, men jeg har alltid satt pris på å være en del av organisasjonen her og arbeidet med å få klubben opp på nivået den burde være på.

Blir Tottenham-ambassadør

Styreleder i Tottenham, Daniel Levy, sier til klubbens hjemmesider at King kommer til å bli savnet.

- Ledley har tilført klubben utrolig mye, både som en fantastisk spiller, kaptein og ambassadør. Det er godt kjent hvordan han har slitt med skade gjennom årene og det at han likevel har prestert så bra på banen og vært en så god leder, vitner om hvilken sterk karakter han har, sa Levy om spilleren som har spilt på Tottenham siden han startet karrieren der som ungdomsspiller i 1996.

LES OGSÅ:  Her er Premier League-overgangene 

Klubben opplyser at King vil forbli i Tottenham i det som kalles en ambassadør-rolle. Han vil bidra til klubbens ungdomsutvikling og samfunnsarbeid.

King debuterte på det engelske landslaget i en kamp mot Italia i 2002 og spilte til sammen 21 landslagskamper. Hans siste kamp for England spilte han da han var del av VM-troppen i Sør-Afrika i 2010.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball