Hovedinnhold

Klopp etter thriller på Anfield: – Vi fortjente utligningen

(Liverpool-Arsenal 3-3) Det er sjelden kjedelig når Liverpool spiller mot Arsenal på Anfield. Forrige sesong utlignet Martin Skrtel syv minutter på overtid, og i kveld ble Joe Allen (25) helten da han scoret i det 90. minutt.

Denne saken handler om:

– Det er deilig å komme inn og ha innflytelse på kampen. Vi har den holdningen at vi spiller til fløyta går. Heldigvis fikk vi noe ut av det til slutt, sier Allen til BT Sport rett etter kampslutt.

For det så lenge ut til å bli Roberto Firminos drømmekveld, men Arsenal-spiss Olivier Giroud snudde kampen før lagene til slutt måtte dele poengene i et herlig dramatisk oppgjør.

HUSKER DU DENNE? Skrtel scoret syv minutter på overtid

Klopp: Vi fortjente utligningen

0Liverpool
0Arsenal

Liverpool-manager Jürgen Klopp jublet voldsomt etter utligningen, og var en lettet mann etter kampen.

– Vi scoret etter en perfekt pasning, en perfekt heading, en perfekt avslutning, og ingen kan betvile at det var fortjent, sier tyskeren til BBC. 

– Vi spilte en god kamp, men trengte litt flaks. Vi fortjente utligningen. Ett poeng mot Arsenal er OK, men jeg tenkte underveis at vi burde vinne dette, fortsetter han.

Måltavlen viste 2-2 til pause på Anfield etter en førsteomgang som sent vil glemmes. To flotte scoringer av nevnte Firmino for hjemmelaget, og utligninger til 1-1 og 2-2 av henholdsvis Aaron Ramsey og Giroud skjedde i løpet av de første 25 minuttene.

LES OGSÅ: Fotballstjerne hylles for å ta toget

VG DIREKTE: Vi fulgte den elleville kampen minutt for minutt

Skuffet Wenger

De siste 45 minuttene var ikke like ekstreme, men etter 55 minutter satte Giroud det som lenge så ut til å bli matchvinnermålet. Joel Campbell gjorde forarbeidet, og Giroud vendte herlig opp før han plasserte ballen elegant forbi Simon Mignolet i vertenes mål. 

MEGET FORNØYD: Liverpool-manager Jürgen Klopp feiret i kjent stil da Joe Allen reddet det ene poenget.
MEGET FORNØYD: Liverpool-manager Jürgen Klopp feiret i kjent stil da Joe Allen reddet det ene poenget. Foto: Carl Recine, Reuters

– Det var en god kamp, men vi kunne ha gjort det enda bedre. Når man slipper inn tre mål på bortebane, er det vanskelig å vinne. Jeg er skuffet nå, men vi viste karakter som kom tilbake etter 0-1 og 1-2. Forhåpentligvis er det ikke dette baklengsmålet vi tenker tilbake på når alt er avgjort, sier Giroud til BT Sports etter å ha satt inn sitt 11. og 12. ligamål for sesongen.

Også Arsenal-manager Arsene Wenger hang med hodet etter kampslutt.

– Jeg er veldig skuffet, men kan ikke skylde på innsatsen til laget. Vi fikk en vanskelig start, men fikk 3-2 og burde økt til 4-2. Liverpool kjempet til siste sekund, oppsummerer Arsneal-manager Arsene Wenger.

Ligaleder Arsenal hadde en periode en luke på fire poeng utover i 2. omgang. Men etter å ha mistet ledelsen, samtidig som Leicester avgjorde i sluttminuttene borte mot Tottenham, er det bare målforskjellen som skiller lagene.

Firmino-perle

Kampen startet forrykende med fullt kjør fra første minutt. Vertene gikk rett i strupen på serielederen, og måltavlen viste 1-0 før det var spilt ti minutter. Theo Walcott mistet ballen på vei ut av eget forsvar, Emre Can tok over og fyrte av, og Arsenal-keeper Peter Cech måtte gi retur. Der dukket Firmino opp og sendte Liverpool enkelt i føringen.

Gjestene fra London utlignet ved Aaron Ramsey bare minutter senere, før Firmino viste seg frem igjen. Brasilianeren sørget for ny Liverpool-ledelse med en perle av en annen verden da han vendte opp på rundt 20 meter og curlet ballen over Cech. 

SNUDDE KAMPEN: Olivier Giroud jubler sammen med Theo Walcott etter å ha satt inn 3-2-scoringen til Arsenal på Anfield.
SNUDDE KAMPEN: Olivier Giroud jubler sammen med Theo Walcott etter å ha satt inn 3-2-scoringen til Arsenal på Anfield. Foto: Carl Recine, Reuters

Gigantisk Giroud-mulighet

Liverpool var klart best i starten av kampen, men så våknet Arsenal. Først burde Ramsey blitt tomålsscorer, men Mamadou Sakho headet unna i siste liten. Så serverte waliseren Olivier Giroud, som styrte inn utligningen fra spiss vinkel etter en corner.

Gjestene burde tatt ledelsen da Walcott spilte frem Giroud før halvtimen var spilt, men franskmannen klarte på mirakuløst vis å stoppe ballen i stedet for å sette den i mål.

Dermed gikk lagene i garderoben på 2-2.

Premier League-resultater:

Chelsea – West Bromwich 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Cesar Axpilicueta (20), 1-1 Craig Gardner (33), 2-1 Gareth McAuley (selvmål, 73), 2-2 James McClean (86)

40.945 tilskuere.

Manchester C. – Everton 0-0

53.796 tilskuere.

Southampton – Watford 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Shane Long (17), 2-0 Dusan Tadic (73)

28.399 tilskuere.

Stoke – Norwich 3-1 (0-0)

Mål: 1-0 Jon Walters (49), 1-1 Jonny Howsen (55), 2-1 Joselu (67), 3-1 Ryan Bennet (selvmål, 78)

27.274 tilskuere.

Rødt kort: Gary O'Neill (31), Stoke.

Alexander Tettey spilte hele kampen og pådro seg gult kort for Norwich.

Swansea – Sunderland 2-4 (2-1)

Mål: 0-1 Jermaine Defoe (3), 1-1 Gylfi Sigurdsson (21), 2-1 André Ayew (40), 2-2 Patrick van Aanholt (49), 2-3 Defoe (61), 2-4 Defoe (85).

20.140 tilskuere.

Rødt kort: Kyle Naugthon (37), Swansea.

Liverpool – Arsenal 3-3 (2-2)

Mål: 1-0 Roberto Firmini (10), 1-1 Aaron Ramsey (14), 2-1 Firmino (19), 2-1 Olivier Giroud (25), 2-3 Giroud (55), 3-3 Joe Allen (90)

44.109 tilskuere.

Tottenham – Leicester 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Robert Huth (83).

35.850 tilskuere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball