Hovedinnhold

John Terry frifunnet for rasisme

TILTALT: John Terry på vei inn i rettssalen. Foto: Afp/ Carl Court
TILTALT: John Terry på vei inn i rettssalen. Foto: Afp/ Carl Court
(VG Nett) John Terry (31) dømmes ikke for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand (27).

Denne saken handler om:

Det ble kjent da dom i rettssaken som har foregått denne uken ble avsagt i ettermiddag.

Dommer Howard Riddle sa at saken ikke handler om rasisme i bredest forstand, men heller om Terry hadde kommet med et utsagn med rasistisk innhold som var ment som sjikane, ifølge The Guardians journalist i rettssalen.

Omdømme

Riddle har full forståelse for at Terry har jobbbet hardt for å finne vitner og bevis for å bli frikjent.

- Dette har handlet om hans omdømme, sa han.

Riddle mener at Ferdinand var modig som har gått til sak. Det står i motsetning til hvordan 31-åringens forsvarer George Carter-Stephenson prøvde å fremstille ham i går.

En av hovedårsakene til at Terry frikjennes er usikkerheten om hva som nøyaktig ble sagt mellom ham og Ferdinand i kampens hete.

Støtte

Det var i kampen mellom Queens Park Rangers og Chelsea 23. oktober i fjor at Terry er påstått å ha kommet med et rasistisk utsagn mot Ferdinand.

Chelsea-spilleren har siden hendelsen bedyret sin uskyld, og sagt han bare sarkastisk repterte noe Ferdinand anklaget ham for. I løpet av rettssaken har blant andre lagkamerat Ashley Cole blitt kalt inn som vitne. Også tidligere Chelsea-manager José Mourinho har kommet med sin støtte til Terry.

Episoden skapte interne konflikter i England-troppen før EM. Terry ble fratatt kapteinsbindet, mens Anton Ferdinands storebror, Manchester Uniteds Rio Ferdinand, ikke fikk reise til Polen og Ukraina på grunn av forholdet dem i mellom.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball