Hovedinnhold

Her senker han United på «egenhånd»

* Matchvinner Fellaini: - Dette var godt for både meg og Everton
* Debutant Robin Van Persie kunne ikke redde United

1-0: Her stanger Marouane Fellaini ballen i mål, i duell med Michael Carrick. Det holdt til tre poeng for Everton. Foto: PA Foto:
1-0: Her stanger Marouane Fellaini ballen i mål, i duell med Michael Carrick. Det holdt til tre poeng for Everton. Foto: PA Foto:
(VG Nett) (Everton-Man.Utd 1-0) På forhånd snakket alle om Robin van Persie (29). Etter kampen var det belgiske Marouane Fellaini (24) som stjal overskriftene.

Denne saken handler om:


Han leverte sitt livs kamp for Everton, og kronet til slutt verket med å stange inn kampens eneste mål mot Manchester United.

Da ble Michael Carrick regelrett knust i hodeduellen på en corner til hjemmelaget. Resultatet: Manchester Uniteds første tap i åpningskampen i Premier League på åtte år.

- Dette var en flott start. Vi spilte veldig godt og holdt koken. Dette var en god kamp, oppsummerer Fellaini overfor Sky Sports.

- Din egen innsats?

- Et bra mål etter et bra innlegg. Dette var godt for både meg og Everton.

Ved siden av ham i spillertunnelen sto lagkamerat Phil Jagielka.

BELGISK KRUTT: Marouane Fellaini etter scoringen sin. Foto: PA
BELGISK KRUTT: Marouane Fellaini etter scoringen sin. Foto: PA

- Han er helt latterlig noen ganger, da er det umulig å markere ham. Vi pleier å dra ham i håret, men det går ikke i en kampsituasjon, spøker Jagielka.

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville jobber nå som ekspert hos Sky Sports. Også han roste 194 centimeter Fellaini mandag kveld.

- Fellaini var absolutt fantastisk. Han leverte en monsterforestilling og var den store forskjellen på lagene, oppsummerte Neville etter kampslutt.

Han var langt mindre imponert over det gamleklubben viste fremover på banen før pause.

- Jeg tror Ferguson er skuffet over kvaliteten på det han har sett i den siste tredelen av banen. Vi har ikke sett så mye til Uniteds angrepsspill, sa Neville ved halvspilt kamp.

Van Persie-debut

KOM INN I ANDREOMGANG: Robin van Persie. Foto: Pa
KOM INN I ANDREOMGANG: Robin van Persie. Foto: Pa

Han hadde - som så mange andre - store forventninger til Robin van Persie før kampen. Den tidligere Arsenal-spilleren var henvist til innbytterbenken idet kampen startet.

Der satt han til pynt, helt til Fellaini hadde satt fyr på tribunen i Liverpool. Nærmest i samme øyeblikk fikk Van Persie beskjed om å varme opp.

Samtidig som nederlenderen kom inn, med drøyt tyve minutter igjen å spille, satte Manchester United inn et spillemessig overtak.

Van Persie kom aldri til noen stor sjanse, men var nær ved å få målgivende pasning da han serverte ballen til Shinji Kagawa på fire meter. Nyervervelsen fra Japan, som spilte godt, var imidlertid litt for sent ute til å få avsluttet kontrollert og i mål.

VG LIVE:  Referat fra kampen

Everton-spillerne, anført av en fantastisk Fellaini, sto imot det som kom i sluttminuttene. Dermed ble det seier til hjemmelaget.

Det var fortjent, kampen sett under ett. For før Fellaini scoret, så hadde de blåkledde satt ballen i stolpen to ganger - og skapt flere store muligheter.

- Et lag som United vil alltid ha ballen mye, men om vi teller opp sjanser: Vi traff stolpen, tverrliggeren og De Gea måtte leverte fantastiske redninger på avslutninger fra Osman og Baines, oppsummerer Phil Neville.

Strålende keeper

At United gikk til pause uten baklengs, kunne de takke keeper David de Gea for. Spanjolen var fantastisk før pause, og leverte den ene redningen etter den andre.

Etter full tid hadde også Manchester United hatt noen feite sjanser til å utlikne. Men da Tom Cleverlys skudd fra seks meter ble reddet på målstreken av Phil Jagielka i andreomgang, virket det vanskelig.

United møter Fulham på Old Trafford i neste serierunde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball