Hovedinnhold

Gamsten kaster seg inn i spillestil-debatten

Skrev langt blogginnlegg etter Stavrum-kritikk

HER KOMMER GAMST! Morten Gamst Pedersen var en av mange glade norske landslagsspillere etter Erik Huseklepps 1-0-scoring mot Portugal. Her rager han aller høyest blant de jublende spillerne. Foto: Scanpix
HER KOMMER GAMST! Morten Gamst Pedersen var en av mange glade norske landslagsspillere etter Erik Huseklepps 1-0-scoring mot Portugal. Her rager han aller høyest blant de jublende spillerne. Foto: Scanpix
(VG Nett) Morten Gamst Pedersen går hardt ut mot Drillo-kritiker Arild Stavrum, og mener den tidligere Molde-treneren har en «krisemaksimerende tankegang».

Denne saken handler om:

Spill Premier Manager


  • Prøv deg som manager i Premier League
  • Vinn fotballreise og konkurrer om Smartphones fra Samsung, gavekort og spill.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Lag ditt drømmelag her!

Arild Stavrum har en rekke ganger kritisert landslagssjef Egil Olsens fotballfilosofi. Senest etter seieren mot Portugal tirsdag.

- Resultatmessig har det vært veldig bra. Der er Drillo selvfølgelig flink. Men når det gjelder den videre utviklingen av norsk fotball, så tror jeg ikke dette er bra. Hvis alle skulle spilt som Norge ville det vært drepen for fotballen. Derfor klarer jeg ikke å se at det er bra for norsk fotball at Drillo er landslagstrener. Hadde det vært folk fra land som Nederland eller Spania som hadde sett kampen mot Portugal på TV, så ville de slått av ganske så fort. Det er rett og slett kjedelig å se på, var Stavrums kommentar til Nettavisen etter kampen.

Den tidligere Molde-trenerens utspill har fått Morten Gamst Pedersen til å reagere.

Verdensmestere med defensiv basis

INNLEGG: Under tittelen «Drillo» har Morten Gamst Pedersen forfattet et innlegg til støtte for sin landslagssjef og hans fotballfilosofi. Foto: Faksimile: Gamst.co.uk
INNLEGG: Under tittelen «Drillo» har Morten Gamst Pedersen forfattet et innlegg til støtte for sin landslagssjef og hans fotballfilosofi. Foto: Faksimile: Gamst.co.uk

sin blogg skriver han om to av Drillos viktige prinsipper, som stadig kritiseres: Formasjonen 4-5-1 og den direkte spillestilen. Men både Spania og Barcelona bruker defensiv tryggeheten som basis for sin offensive fotball, påpeker landslagsveteranen.

- Da er det for meg vanskelig å se at det skal være negativt for Norge at vi er veldig godt defensivt organisert, skriver Gamsten.

- Jeg har vanskelig for å forstå at det er bedre for norsk fotball å tape 3-4 mot Island i en underholdende og god kamp av oss, enn å vinne 2-1 borte mot dem på en dårlig dag, bemerker Gamst Pedersen.

Les hele innlegget på gamst.co.uk

- Selvsagt er de bedre mot etablert

Gamsten bruker også de to siste års vinnerlag i Premier League, Manchester United i 2008/2009 og Chelsea i 2009/2010, som eksempler på lag som har satset på raske overganger og en direkte spillestil. Også Champions League-vinnerne Inter, forrige sesong ledet av José Mourinho, nevnes som eksponent for den kontringsbaserte fotballen.

- De er selvsagt mye bedre enn det vi er på spill mot etablert forsvar, men de har verdens beste spillere i nesten hver eneste posisjon. Og da skulle det bare mangle at de er hakket bedre enn det vi er mot etablert forsvar, skriver Gamst Pedersen.

Hva med spillerutviklingen?

Stavrum mener spillerutviklingen i Norge kan rammes dersom vi dyrker den resultatorienterte stilen også i yngre klasser.

Den bekymringen deler ikke Gamst Pedersen.

- Stavrum er bekymret for at lag, spesielt i aldersbestemte grupper, vil kopiere landslaget hvis vi kommer til EM. Sier han

DRILLO-KRITIKER: Arild Stavrum. Foto: Scanpix
DRILLO-KRITIKER: Arild Stavrum. Foto: Scanpix

virkelig at det er bedre for norsk fotball at vi ikke kommer til EM slik at lag i aldersbestemte grupper ikke kopierer stilen vår? Mener Stavrum at lag som RBK, Vålerenga, Stabæk ikke påvirker lag i aldersbestemt. Hva med Barcelona? Spania? Manchester United? Jeg vet at da jeg spilte aldersbestemt var vi mer påvirket av Manchester United enn av Norge, skriver Gamst Pedersen.

- Stavrum har en ensidig og krisemaksimerende tankegang, konkluderer Blackburn-spilleren.

Morten Gamst Pedersen og Arild Stavrum har vært utilgjengelige for kommentarer fredag ettermiddag og kveld.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball