Hovedinnhold

Gamst: - Jeg var lei fotball

VOND TID: Morten Gamst Pedersen innrømmer at fjorårssesongen gikk hardt innpå ham. Foto: FOTO: FREDRIK SOLSTAD / VG
VOND TID: Morten Gamst Pedersen innrømmer at fjorårssesongen gikk hardt innpå ham. Foto: FOTO: FREDRIK SOLSTAD / VG
(VG Nett) Morten Gamst Pedersen (30) måtte legge vekk fotballen i sommer, men endelig er sulten tilbake.

Denne saken handler om:

Åtte strake sesonger i Premier League, 260 ligakamper og 34 scoringer. Det er ikke rart at Morten Gamst Pedersen lenge har vært blant Blackburn-fansen største favoritter. Bare tre norske spillere har flere kampen i den engelske toppdivisjonen (Claus Lundekvam, Henning Berg og John Arne Riise), men i 2012/13-sesongen kommer neppe kampantallet til å øke:

For første gang på 13 år starter Blackburn på nivå to i den engelske fotballpyramiden, etter at man tilbrakte det meste av fjoråret under streken og til slutt endte opp på 19. plass i Premier League. Avslutningen på sesongen var spesielt ille, med åtte tap på sine ni siste seriekamper, og Morten Gamst Pedersen innrømmer overfor VG Nett at det var noen tøffe og vanskelige stunder et stykke nord i England.

- Jeg var lei fotballen i fjor, sier 30-åringen til VG Nett.

- Det tok veldig på det som skjedde i fjor, og sånn er det gjerne når ting går dårlig.

La vekk ballen i sommer

Sommerferien kunne knapt komme fort nok, og Gamsten valgte å leve et liv blottet for ballsparking.

- Jeg trengte å lade batteriene, komme bort. Av og til kan det være deilig å få ting på avstand, og få koblet av litt.

I sommerferien har vadsøværingen reist mye, og forsøkt å gjøre andre ting enn å tenke på fotball. Han understreker likevel at han ikke har ligget på latsiden. Tvert imot.

På bloggen sin forteller Pedersen at han i begynnelsen trente tre økter om dagen, den siste tiden har han hatt to tøffe økter om dagen. Med variert innhold, noe som virkelig har gitt ham lysten tilbake på fotball.

- Jeg har løpt mye i sommer, og sparket mye mindre fotball enn det jeg har gjort tidligere somre.

- I tillegg har jeg drevet med beachvolleyball, tennis og sykling. Jeg har forsøkt å ikke belaste kroppen min så mye, slik at jeg er godt rustet for sesongen, og skulle være i god form da sesongoppkjøringen startet.

Fotballsuget er tilbake

Denne uken var Gamsten tilbake på treningsfeltet til Blackburn, og endelig kunne han leke seg med lærkula igjen. Det føltes godt, innrømmer landslagsspilleren.

- Jeg var skikkelig sugen på å spille fotball, og det var godt å komme i gang igjen, sier finnmarkingen til VG Nett.

Om han blir værende på Ewood Park er fortsatt et nokså åpent spørsmål. Om sin egen fotballfremtid vil Gamsten si lite annet enn akkurat det han må.

- Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har med Blackburn, understreker midtbanespilleren.

Og, for ordens skyld - det er omtrent to uker til engelske og utenlandske klubber tradisjonelt setter inn skytset på overgangsmarkedet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball