Hovedinnhold

Ferguson: - Leicester blir mester tre runder før slutt

<p>MANAGERLEGENDE: Alex Ferguson er uten tvil den største manageren gjennom Premier League-historien.</p>

MANAGERLEGENDE: Alex Ferguson er uten tvil den største manageren gjennom Premier League-historien.

Foto: Paul Ellis, Afp
Når Leicester gjester Manchester United den 1. mai er de allerede Premier League-vinner. I hvert fall om råtipset til Alex Ferguson går inn.

Fakta Alex Ferguson

  • Navn: Alexander Chapman Ferguson
  • Født: 31. desember 1941 i Glasgow, Skottland
  • Klubber som spiller: Queen's Park, St. Johnstone, Dunfermline, Rangers, Falkirk, Ayr.
  • Klubber som manager: East Stirlingshire, St. Mirren (1974-1978), Aberdeen (1978-1986), skotsk landslagssjef (1985-86), Manchester United (1986-2013).

Han tror nemlig at Leicester kan juble for ligatittelen etter kampen mot Swansea den 24. april - hele tre runder før slutt.

– Selvsagt kan Leicester vinne. Jeg tror at Leicester blir mester med tre runder igjen å spille, sier den legendariske Manchester United-manageren, som trakk seg tilbake fra fotballen for tre år siden, til britiske The Sunday Times.

LES OGSÅ: King-scoring i to kamper på rad

Leicester har imponert gjennom hele sesongen og med ni kamper igjen å spille har sensasjonslaget fem poeng ned til Tottenham på 2. plass. Manager Claudio Ranieri har - sammen med spesielt toppscorer Jamie Vardy og åpenbaringen Riyad Mahrez - fått mye av æren for de gode resultatene, men Ferguson velger å trekke frem en helt annen person: Steve Walsh, som har ansvaret for overganger inn i klubben.

– Han er den personen som har hatt størst innflytelse på Premier League denne sesongen, mener Ferguson.

LØRDAGENs SNAKKIS: Bet Diego Costa Gareth Barry?

Ferguson spår ikke bare Leicester som ligavinner. Han har tatt en ordentlig titt inn i egen spåkule, og det er ikke nødvendigvis godt nytt for tilhengerne av hans tidligere klubb. Ferguson tror nemlig ikke at Manchester United ender på topp fire, noe som betyr at klubben går glipp av muligheten til å kvalifisere seg for Champions League.

– West Ham ender på topp fire. Manchester United og Manchester City misser topp fire, mener han.

Om Ferguson treffer med sine gjetninger, gjenstår å se. I morgen kan Leicester i hvert fall ta nok et steg mot seriegullet. Da gjester de nedrykkstruede Newcastle, som akkurat har byttet manager.

VG DIREKTE: Kl. 14.30: Arsenal - Watford | Kl. 17.00: Aston Villa - Tottenham | Manchester United - West Ham

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball