Hovedinnhold

Ferguson bekrefter at Rooney ønsker seg bort

** Vraket mot Swansea: - Han var ikke lysten på å spille
** Fikk pipekonsert da han mottok seriegullet

VIL VEKK: Her hilser Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson på hverandre under medaljeseremonien på Old Trafford søndag. FOTO: Reuters
VIL VEKK: Her hilser Wayne Rooney og Sir Alex Ferguson på hverandre under medaljeseremonien på Old Trafford søndag. FOTO: Reuters
(VG Nett) Sir Alex Ferguson (71) bekrefter overfor Sky Sports at stjernespiller Wayne Rooney (27) ønsker seg vekk fra Old Trafford.

Denne saken handler om:

Det kom fram i intervjuet den avtroppende Manchester United-manageren gjorde med kanalen under feiringen av klubbens 20. seriemesterskap i skottens avskjedskamp på Old Trafford søndag.

Wayne Rooney var ikke med i troppen til oppgjøret mot Swansea, og fulgte dagens kamp fra en VIP-boks på stadion - fordi han ikke ville spille.

Se bildeserie fra avskjedskampen  her.

- Jeg tror ikke Wayne Rooney var lysten på å spille da han har bedt om å bli solgt. Han trenger tid til å tenke igjennom det, og det tror jeg er en god idé. Vi kommer ikke til å la ham gå. Jeg tror han bare er frustrert over ikke å ha spilt så mye de siste ukene, sier Ferguson ifølge sportskanalen.

Han hadde imidlertid skiftet til drakt og fotballsko da Premier League-pokalen skulle deles ut. Da Rooneys navn ble ropt opp, og han kom opp for å få medaljen rundt halsen, var det til pipekonsert fra enkelte seksjoner på Old Trafford.

Det var attpåtil før Ferguson røpet at Rooney ville vekk - igjen.

Det har den siste tiden vært spekulert rundt fremtiden til superstjernen, og flere medier har hevdet at dette kan være den siste sesongen hvor 27-åringen ikler seg Manchester United-trøye.

Rooney var altså ikke på banen under manager-legendens siste hjemmekamp, og måtte være tilskuer da lagkameratene ordnet seier mot Swansea i sesongens nest siste match.

David Moyes tar som kjent over managerroret i Manchester United etter Ferguson, og var tidligere Rooneys overordnede under 27-åringens tid i Everton.

De to har en noe betent forhistorie. United-stjernen fikk førstelagsdebuten som 16-åring av Moyes i Everton, men levnet manageren null ære i selvbiografien Rooney utga allerede da han var 20. Rooney beskyldte Moyes for å ha lekket årsakene for United-overgangen til mediene.

Moyes gikk til søksmål. Det løste seg ved et forlik og en pengesum på rundt fem millioner kroner til Moyes. Men senere ringte Rooney selv til Moyes for å unnskylde seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball