Hovedinnhold

Everton kjøpte russer for 90 millioner

KLAR: Diniyar Bilyaletdinov skal spille for Everton denne sesongen. Foto: AP
KLAR: Diniyar Bilyaletdinov skal spille for Everton denne sesongen. Foto: AP
(VG Nett) Etter en skrekkåpning av sesongen og spillere på vei bort, har Everton begynt å fylle på i troppen.

Denne saken handler om:

Tirsdag ble den russiske midtbanespilleren Diniyar Bilyaletdinov klar. Overgangen fra Lokomotiv Moskva er på ni millioner pund, eller rundt 90 millioner kroner.

24-åringen møtte Everton-ledere i Hamburg i går. Møtet fant sted i den tyske byen ettersom han med russisk pass - og uten visum - ikke kunne hastereise til England.

- Vi er svært fornøyd med å ha sikret oss Diniyar. Jeg vet at manager David Moyes en god stund har ønsket å hente ham, og vi ønsker ham velkommen, sier administrerende direktør Robert Elstone.

På plass i september

Bilyaletdinov vil ikke være tilgjengelig til torsdagens playoffkamp i Europaligaen mot Sigma Olomouc (Everton vant 4-0 hjemme i første kamp), og det er tvilsomt om han er på plass til søndagens Premier League-oppgjør mot Wigan.

Trolig er han ikke på plass i England før i september, etter Russlands VM-kvalifisering mot Wales neste uke. Bilyaletdinov har 28 landskamper for Russland og spilte alle kampene I EM-sluttspillet for ett år siden da russerne tok seg til semifinalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball