Hovedinnhold

Dommerfeil hjalp Tottenham i ledelsen etter offside: – Det er snakk om en meter

(Swansea-Tottenham 0-2) En dommerfeil og et mål i kampens nest siste minutt ga Tottenham-seier.

Denne saken handler om:

Etter elleve minutter tok Tottenham ledelsen etter et frispark slått av Christian Eriksen. Fernando Llorente setter ballen i mål. Men det er ingen tvil om at dommeren skulle blåst, målet skulle aldri vært godkjent.

– Det er klokkeklar offside. Det er snakk om en meter. Skal du kunne stå på linje, så må du kunne stole på dommeren, sier TV2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen.

Tottenhams Christian Eriksen var dirigent og spilte opp lagkameratene enten fra frisparkposisjon eller fra sin rolle som playmaker.

<p>LUKTER MÅL: Dele Alli (foran) og Harry Kane foran kampen på Liberty Stadium i Wales tirsdag kveld. Førstnevnte scoret kampens andre mål etter innlegg fra Kane.</p>

LUKTER MÅL: Dele Alli (foran) og Harry Kane foran kampen på Liberty Stadium i Wales tirsdag kveld. Førstnevnte scoret kampens andre mål etter innlegg fra Kane.

Foto: Toby Melville, Reuters

I den første halvtimen var Tottenham fullstendig overlegne. Hjemmelaget fikk knapt være med å spille. De kom seg litt mot slutten av omgangen.

– Vi var bedre, vi fortjente å vinne. Etter 90 minutter var det klart at vi var bedre, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino på TV2 Sport etter kampen.

Kane kom inn

Det regnet enormt på Liberty Stadium i Wales, noe som gjorde underlaget noe uforutsigbart.

Hjemmelaget var mer med etter sidebytte. Laget hadde flere muligheter, og hadde en avslutning i stolpen. Men det ble ingen mål for bunnlaget.

Det ble heller Tottenham som økte og vant med to mål. Etter 89 minutter finner Harry Kane Dele Alli med et langt innlegg. Alli setter ballen på keeper, men returen setter han i nettet.

– De har et spesielt bånd. De kjenner hverandre fra trening. Den ene løper, den andre slår, sier Christian Eriksen om Kane og Alli på TV2 Sport etter kampen.

Dansken ble også kåret til kampens spiller.

Hyller «utenomjordiske» Harry Kane:

Så du denne? 34 spillere tjener mer enn Harry Kane i Premier League.

For Tottenhams superspiss Harry Kane kom inn etter 68. minutter. Kane har stått over treninger i det siste grunnet en forkjølelse, og startet derfor på benken tirsdag.

Kane scoret hattrick mot Southampton i forrige serierunde, og passerte med det selveste Lionel Messi - sjekk hvordan her.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball