Hovedinnhold

Carew ut mot egen manager: - Respektløs

Nordmannen opprørt over Houlliers uttalelser på Villas hjemmeside

BYTTES UT? Her hilser John Carew på Aston Villa-manager Gérard Houllier idet han byttes ut under cupkampen mot Blackburn 23. september. Foto: PA
BYTTES UT? Her hilser John Carew på Aston Villa-manager Gérard Houllier idet han byttes ut under cupkampen mot Blackburn 23. september. Foto: PA
(VG) John Carew (31) tar et nådeløst oppgjør med sin manager i Aston Villa, som går ut og sier at nordmannen må bevise at han fortjener ny kontrakt.

Denne saken handler om:

John Carew

  • Født: 5. september 1979 i Lørenskog
  • Klubb: Aston Villa Tidligere klubber: Vålerenga (1997-1999), Rosenborg (1999-2000), Valencia (2000-2004), Roma (2003-2004, lån), Besiktas (2004-2005), Lyon (2005-2007)
  • Aktuell: Fikk i går beskjed fra manager Gérard Houllier via klubbens egen hjemmeside at han må bevise at han er god nok for klubben for å få fornyet kontrakt.

- Dette er respektløst, overfor både meg og store deler av fansen, som synger navnet mitt hver uke, sier en indignert Carew til VG.

VG Nett-leser:
Hvor mye har Carew spilt i årets sesong egentlig? Har inntrykket av at han er skadet hele tiden.
Diskuter her! 

På klubbens egen hjemmeside får nå spissen klar beskjed av manager Gérard Houllier om at han må vise seg frem dersom han skal bli tilbudt en ny kontrakt med Birmingham-klubben.

- Carews kontrakt med klubben går ut etter sesongen. Dette er en mulighet for ham å vise hva han vil - om det er å fortsette å spille for klubben, eller fortsette karrieren et annet sted, sier Houllier og legger til:

- Uansett hva han bestemmer seg for, må han likevel bevise at han er god nok når neste overgangsvindu nærmer seg.

VG LIVE: Følg Fulham - Aston Villa fra 16.00! 

- Provoserende

Den norske landslagsspissen, som skadet seg på trening nylig og er ute i fire-fem uker, tolererer ikke at manageren hans stiller spørsmål ved om Carew er dedikert nok for videre spill i Aston Villa.

Carews kontrakt går ut etter sesongen. John Carew hadde Gérard Houllier som manager også i franske Lyon.

- Kan det ligge noe der?

- Tja. Det var jo ikke helt problemfritt mellom Houllier og meg i Lyon til tider, svarer Carew.

VG LIVE: Følg Bolton - Tottenham fra 13.45! 

- Hva tenker du om det han går ut og sier om deg nå?

- Det er provoserende. Jeg vet ikke om Gérard Houllier er dårlig forberedt på Aston Villa når han tar over klubben? Kanskje han er det. For her er mye forandret de siste årene, spesielt siden Ashley Young og jeg kom til klubben. Vi og flere spillere som har kommet senere er svært delaktige i den suksessen Aston Villa har hatt. Vi har tatt tre strake sjetteplasser og vært i en finale. Derfor mener jeg Houllier fornærmer både meg og fansen når han går ut sånn.

Les også: Usikker på landslagsfremtiden: - Vet aldri når det stopper 

- Ikke populært

- Hvordan reagerer du?

- Jeg vet ikke, jeg blir i hvert fall forundret. Manageren har sagt til spillergruppen at vi skal ta alle ting internt, ikke i media. Så følger han ikke opp sine egne regler. Det provoserer meg.

- Har han ikke tatt det opp med deg?

- Nei. Og vil han utfordre meg, så får han utfordre meg personlig. Ikke gjennom media. Hvis han mener jeg skal kjempe for en ny kontrakt med klubben, så får han ta det opp med meg. Jeg tror ikke spillergruppen synes noe om dette. Ikke fansen heller. Det er ikke veldig populært, for å si det sånn.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook! 

- Har han problemer med deg, tror du?

- Jeg vet ikke. Har han problemer med meg, så får han snakke med meg om det.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I FRANKRIKE: Houllier ledet Carew også i Lyon. Foto: AFP
I FRANKRIKE: Houllier ledet Carew også i Lyon. Foto: AFP


- Store sko å fylle

- Har du noe å bevise synes du?

- Bevise? Se på de siste årene, jeg har prestert veldig bra hele veien. Det er jo en grunn til at fansen synger navnet mitt konstant under kampene. Houllier bør kanskje se litt flere videoer fra de tidligere sesongene, se på det vi har gjort. Jeg har vært viktig og delaktig, og har scoret veldig mange mål. Hvem som har mest å bevise i Aston Villa, det gjenstår å se. Gérard Houllier har i hvert fall rimelig store sko å fylle. Han har mer å bevise enn mange andre i klubben, sier John Carew.

Nordmannen mener at Houllier er like avhengig av spillergruppen som den er av han.

Les også: Houiller blir Carews nye sjef 

- Det krever en gjensidig respekt. Og da blir jeg forundret og fornærmet over slike utspill fra han. Han bør kanskje ha vært her litt lenger før han begynner å kreve noe. Det er forstyrrende både for laget og spillerne, mener John Carew.

Han har meldt forfall til landskampen mot Irland 17. november.

- Det har røket noen muskelfibre i leggen. Jeg skal ta en ny MR-undersøkelse, men det går fort fire-fem uker før jeg er klar igjen, sier John Carew.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball