Hovedinnhold

Carew til VG Nett: - Jeg nærmer meg toppformen

Cupkongen sendte Villa til semifinale mot Chelsea

(VG Nett) (Reading - Aston Villa 2-4) John Carew (30) scoret hat trick på én omgang da Aston Villa snudde 0-2 til 4-2 i FA-cupens kvartfinale.

Denne saken handler om:

Motstander Reading hadde slått ut både Liverpool og Burnley på veien til kvartfinalen, og Championship-klubben sjokkerte også Aston Villa i 1. omgang på Madejski Stadium. Til pause sto det 2-0, etter scoringer av Shane Long.

Da hadde Aston Villa knapt nok produsert en målsjanse.

Men John Carew, som fikk sjansen fra start for Villa, hadde åpenbart ikke gitt opp drømmen om en ny Wembley-finale.

- Jeg har trent hardt for å komme tilbake. Nå nærmer jeg meg toppformen. 11 scoringer denne sesongen er bra med tanke på at jeg har vært så mye ute, sier Carew til VG Nett.

VG Nett-leser:
- Nice, Carew. Veldig nice.
Diskutér kampen

- Greit å score tre mål igjen. Nå har jeg fem scoringer på litt over en uke, sier nordmannen, som scoret to i FA-cupomkampen mot Crystal Palace for en og en halv uke siden.

Han var imponert over Reading som tok ledelsen 2-0 og kjempet med livet som innsats under vanskelige baneforhold.

CAREW-JUBEL: Tre scoringer og en assist ble fasiten for Carew mot Reading. Foto: AP
CAREW-JUBEL: Tre scoringer og en assist ble fasiten for Carew mot Reading. Foto: AP

- De gjorde årets kamp. Vi skal være stolte av oss selv. Det var en fantastisk prestasjon av hele laget. Det merket vi også etter kampen. Det er lenge siden vi har vært så glad, forteller John Carew, som nå skal opp mot Chelsea i semifinalen.

Ti heftige minutter

Etter kun ett minutt av 2. omgang flikket nordmannen en smart ball inn i feltet, hvor Carlos Cuellar bommet på ballen. I stedet trillet den videre til Ashley Young, som kom inn fra høyre og satte ballen kontant opp i nettaket til 1-2.

VG LIVE:Slik var kampen

Et par minutter senere var det Stuart Downing som slo innlegget, og Carew selv som var avslutter. Et perfekt timet løp gjorde at Carew kun behøvde å sette hodet til for å utligne til 2-2.

I det 57. minutt gjorde Carew snuoperasjonen komplett, da han styrte inn 3-2-scoringen etter innlegg fra Stephen Warnock.

Til tross for flere store Reading-sjanser mot slutten av den underholdende kampen, var det Villa som i stedet økte ledelsen.

John Carew skaffet straffe på overtid, etter at han ble felt av Ivar Ingimarsson. Straffen tok han selv, og som mot Crystal Palace satte han den knallhardt i mål. Dermed ble sluttresultatet 4-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BLID: Carew er toppscorer i den engelske FA-cupen. Foto: Reuters
BLID: Carew er toppscorer i den engelske FA-cupen. Foto: Reuters


- Jeg prøver så godt jeg kan å være sikker. Når jeg er på banen, er det jeg som har ansvaret for straffene. Jeg prøver å være litt uforutsigbar. Hvis jeg treffer ballen riktig, er de vanskelige å stoppe, sier Lørenskog-karen.

Les også:Omkamp for Hangeland og Fulham

Seieren betyr at semifinale i FA-cupen venter for Birmingham-laget. Tidligere i år spilte Villa ligacupfinale mot Manchester United på Wembley, men tapte 1-2.

- Det hadde vært fantastisk å komme til en ny finale. FA-cupen er større enn ligacupen, konstaterer Carew.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Cupkonge

John Carew har definitivt gjort sitt for at Villa igjen skal få muligheten til å spille en cupfinale. Så langt står han med seks mål på fire kamper i FA-cupen. Tidligere har han scoret to mot Crystal Palace og ett mot Blackburn.

Dermed er han også toppscorer i FA-cupen.

- Det visste jeg ikke. Men jeg kommer nok til å tenke mer på mulighetene for en ny finale, enn akkurat det, smiler Carew.

I serien har spissen kun fire scoringer på 21 kamper, hvorav ti av dem fra start.

Nyhet:Prøv VG Manager

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball