Hovedinnhold

Burnley-veteraner serverte United-sjokk

FIKK DET TØFT: Wayne Rooney og Manchester United tapte 0-1 mot Brian Jensen og Burnley i kveldens Premier League-kamp. Foto: AFP
FIKK DET TØFT: Wayne Rooney og Manchester United tapte 0-1 mot Brian Jensen og Burnley i kveldens Premier League-kamp. Foto: AFP
(VG Nett) (Burnley-Man. Utd 1-0) Robbie Blake (33) scoret et vakkert mål, og den danske keeperkjempen Brian Jensen (34) sto som en levende vegg. United gikk på en stjernesmell mot «lille» Burnley.

Denne saken handler om:


VG LIVE:Slik var Burnley-Manchester United!

Det var nemlig få som før sesongen trodde at Burnley ville ha veldig store sjanser til å overleve i Premier League i sin første sesong i ligaen noensinne. Men mot United i dag viste de at de mener alvor.

For der de regjerende mesterne var ubesluttsomme og nølende, viste Burnleys spillere handlekraft og halte i land en 1-0-seier.

- Jeg er fullstendig henrykt. Dette var tre fantastiske poeng. Vi scoret et vidunderlig mål, og jeg er henrykt over alt vi gjorde, sier Burnley-manager Owen Coyle etter kampen, ifølge NTB.

Hans langt mer meritterte kollega i United var like skuffet som Coyle var glad.

- Vi er skuffet. Det var ingen god kamp av oss. Dette var Burnleys kveld, selv om vi hadde sjanser nok. Det skjedde så mye i feltet deres at jeg ikke forstår hvorfor det ikke ble mål av det, sier Sir Alex Ferguson etter kampen.

United-fan på VGD:
- Det som bekymrer meg mest av alt er at vi ikke har den spilleren som kan snu slike kamper for oss lenger.
Diskutér saken her!

Supervolley

SEIERSGLEDE: Burnley-manager Owen Coyle omfavner banens bestemann, keeper Brian Jensen. Foto: Reuters
SEIERSGLEDE: Burnley-manager Owen Coyle omfavner banens bestemann, keeper Brian Jensen. Foto: Reuters

Veteranen Robbie Blake brukte nemlig både rutine og kraft da han dundret inn ledelsen etter 19 minutters spill på Turf Moor. Etter litt klabb og babb i Uniteds felt, der bortelagets forsvarsspillere ikke klarte å klarere skikkelig, havnet nemlig ballen hos 33-åringen.

Han tok seg verken tid til å la ballen sprette eller å dempe den, han bare smalt til. Fra 11 meter, litt skrått til høyre for mål, føk ledermålet inn i stor fart bak Ben Foster i United-målet.

Straffebom

Blake var imidlertid ikke ferdig med å være i begivenhetenes sentrum. Han feide nemlig ned Patrice Evra i Burnley-feltet minutter før pause, og United-straffen var soleklar. Michael Carrick skjøt imidlertid svakt, og Brian Jensen reddet greit.

Fellingen av Evra kunne fort ha gitt Blake sitt andre gule kort for kvelden, men veteranen slapp unna en tidlig dusj.

Jensen i storform

Blake fikk fortsette, men nå tok Jensen over showet. Den digre dansken var nemlig langt fra ferdig med å frustrere United-spillerne etter strafferedningen. Både Wayne Rooney, Dimitar Berbatov og Ji Sung Park presset frem det beste i 34-åringen, som fullt fortjent ble kåret til hjemmelagets beste spiller av en lokal jury.

Svak Owen-debut fra start

Selv om United både hadde de største og fleste sjansene, var det langt fra ufortjent at Burnley vant. Owen Coyles mannskap kjempet hardt, mens «De røde djevlene» (i sorte drakter for anledningen) var usedvanlig tamme den første timen. Spillet fra Sir Alex Fergusons mannskap tok seg så litt opp, men det var langt fra mestertakter fra Wayne Rooney og co.

Michael Owen startet sin første tellende kamp for sin nye klubb, men var ikke i slag i det hele tatt. Før to minutter var spilt fikk han sjansen fra få meter etter innlegg fra Patrice Evra. Spissen klarte ikke stokke beina, og bommet regelrett på ballen.

Han ble byttet ut for Dimitar Berbatov i 2. omgang, og da ble United noe bedre. Men det hodlt altså ikke til poeng.

BOM: Her brenner Michael Carrick straffe for United like før pause. Foto: Reuters
BOM: Her brenner Michael Carrick straffe for United like før pause. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball