Hovedinnhold

Bunnivå på Manchester United-aksjene

TØFF START: Det har ikke vært noen god start for Manchester United på New York-børsen. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG
TØFF START: Det har ikke vært noen god start for Manchester United på New York-børsen. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG
Manchester Uniteds aksjenotering har ikke vært noen suksess, og anerkjent firma mener verdien på fotballgiganten kan mer enn halveres.

Denne saken handler om:

Det er nøyaktig en uke siden Manchester United-aksjene for første gang ble notert på Wall Street. Prisen på hver av de 16,7 millioner aksjene startet på 14 dollar per aksje (drøyt 83 norske kroner), men allerede på dag tre måtte det støttekjøp til for at prisen ikke skulle falle under startprisen.

Nå er støttekjøpene avsluttet, og i går var verdien på det laveste 13,29 dollar, selv om aksjene hadde steget til 13,77 da børsen stengte.

Les også: - Rooney, det kommer et forædersk esel!

På sitt høyeste har aksjene vært på 15,27 dollar, men det er lite som tyder på at kursen vil bli liggende så høyt:

Det amerikanske selskapet Privco mener aksjene er grovt overpriset, og at den reelle verdien på United-aksjene ligger på under fem dollar, snaut 30 kroner, per stykk.

- Aksjene var verdsatt 281 prosent for høyt, skriver Privco i sin analyse.

Det kan fort bli kostbart for investorene. De som kjøpte aksjer til 14 dollar stykket ved børsnoteringen kunne notere seg et totalt tap på over 30 millioner kroner da United-aksjene nådde bunnivået på 13,29 i går.

Fullstendig krise er det likevel ikke for hverken United eller investorene. Old Trafford-laget er fortsatt den sportsklubben som har den høyeste, totale verdien på børsen, med en markedsverdi på rundt 13,8 milliarder.

Real Madrid følger nærmest med en verdi på 11,4 milliarder. Skulle PrivCo få rett i sine analysr, vil imidlertid Uniteds børsverdi reduseres til 4,8 milliarder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball