Hovedinnhold

Bekreftet: Özil klar for Arsenal

* Arsene Wenger skal ha brukt over 400 mill. kroner på tyskeren
* Stig Torbjørnsen: - En udiskutabelt god overgang

Arsenal-fansen kan puste lettet ut: Mesut Özil (24) bekrefter at han er klar for londonklubben.

Denne saken handler om:

Dermed fikk omsider Arsene Wenger en storfisk på kroken - kort tid før det internasjonale overgangsvinduet stengte.

Nyheten har vært varslet, men ble ikke bekreftet av klubben før klokken nærmet seg 23.30 mandag kveld.

- Jeg er henrykt over å gå til en klubb som Arsenal, og ser frem til å spille i Premier League. Det blir bra for min egen utvikling, og jeg ser spesielt frem til å jobbe med Arsene Wenger, sier 24-åringen.

Özil koster rundt 42,5 millioner pund ifølge Sky Sports. Det tilsvarer mer enn 400 millioner kroner etter dagens kurs. Dermed knuser Arsenal sin egen overgangsrekord.

VGTV:  - Har fått en av verdens beste

Den forrige rekorden sto Andrej Arsjavin for. Han kostet «bare» en tredel av den summen Özil nå går for.

De tre siste sesongene har tyskeren notert seg for flest målgivende pasninger av alle spillerne i Champions League.

Han har også vært solid i La Liga: Der har han notert 27 målgivende til Cristiano Ronaldo alene, ifølge Opta.

- Jeg har i hele sommer sagt at vi har jobbet hardt for å få inn toppspillere. Dette har involvert mange mennesker i denne klubben, og jeg har alltid hatt klubbens tilbud når det gjelder å fatte sportslige beslutninger, sier Arsene Wenger.

Han har i flere år vært under press fra supporterne, som har etterlyst pengebruk på store navn. Mandag kveld ble de altså bønnhørt.

- Mesut er en toppspiller som kommer til å bli et fantastisk tilskudd til den talentfulle troppen vår, sier franskmannen.

Bale-kjøp fikk fart på handelen

Ryktene rundt Özil begynte å svirre i helgen. Og etter at Real Madrid la 800 millioner kroner på bordet for Gareth Bale, bød muligheten for en handel seg.

I dag, mandag, har 24-åringen befunnet seg i Tyskland, der han lader opp til landskamp mot Østerrike på fredag. Han gjennomførte en medisinsk test i München i ettermiddag, der også den tyske landslagsslegen var til stede.

FORNØYD: Arsene Wenger. Foto: Fredrik Solstad
FORNØYD: Arsene Wenger. Foto: Fredrik Solstad

Özil kom til Real Madrid fra Werder Bremen etter VM i 2010. Også den gangen var Arsenal interessert - men uten å få napp.

- Det er en meget god spiller som vil gjøre sine saker meget godt i Premier League. Han kommer til en klubb der han er ønsket, de spiller på hans premisser og på en måte som han er god til. Dette kan bli kjempebra for Arsenal. En udiskutabelt god overgang i mine øyne, sa RBK-speider Stig Torbjørnsen i VGTV-studio mandag kveld.

VG LIVE: Følg Deadline Day her

Hentet keeper

Arsenal hentet også keeperen Emiliano Viviano fra Serie B-klubben Palermo på lån mandag.

27-åringen har vært på utlån til Fiorentina, der han har holdt buret rent i 11 av 32 kampen. Det er ventet at italieneren blir en backup på keeperplassen til Arsenal.

- Viviano er en spiller vi har hatt et godt øye til en stund, og vi er veldig godt fornøyd med å signere ham på lån. Han er erfaren, og har vist at han holder et høyt nivå, sier Wenger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball