Hovedinnhold

Siktet for seksuell aktivitet av mindreårig:

Adam Johnson funnet skyldig på ett av tiltalepunktene

• Frifunnet på annet • Risikerer opp til 10 år i fengsel

<p/>
<p>I TRØBBEL: Adam Johnson, her i aksjon mot Burnley, risikerer 10 år i fengsel for seksuell kontakt med en tenåring.</p>

I TRØBBEL: Adam Johnson, her i aksjon mot Burnley, risikerer 10 år i fengsel for seksuell kontakt med en tenåring.

Foto: Ian Macnicol, Afp
Tidligere England- og Premier League-spiller Adam Johnson (28) er funnet skyldig i ett av tiltalepunktene som omhandler seksuell aktivitet med en mindreårig jente.

Denne saken handler om:

Det melder en rekke britiske medier. 

Den tidligere Sunderland-spilleren er siktet for å ha misbrukt en mindreårig jente seksuelt, og er nå funnet skyldig på ett av tiltalepunktene. På et annet punkt er han frifunnet, men fortsatt har juryen til gode å ta stilling til alle tiltalepunktene.

- Risikerer opp til 10 år i fengsel

Daily Mail melder at Johnson risikerer opp til ti år i fengsel. Fengsel er nær sagt uunngåelig, skal dommeren Jonathan Rose ha sagt.

Adam Johnson har innrømmet å ha forført en 15 år gammel jente og seksuell aktivitet med henne. Etter at han gjorde det, ble han sparket fra Premier League-klubben Sunderland og mistet samtidig sponsoravtalen med Adidas

På to andre punkter av grovere karakter har han benektet straffeskyld.

<p>FIKK SPARKEN: Adam Johnson i Sunderland etter å ha innrømmet episoden. Her er han på vei inn i retten onsdag kveld. </p>

FIKK SPARKEN: Adam Johnson i Sunderland etter å ha innrømmet episoden. Her er han på vei inn i retten onsdag kveld. 

Foto: Paul Ellis, Afp

Tenåringen er Sunderland-fan

Kontakten mellom dem oppsto gjennom det sosiale mediet Facebook. Retten forteller at den 15 år gamle jenta var Sunderland-supporter på sin hals. De to skal ha møttes for første gang i januar 2015, hvor Johnson ga bort en drakt til 15-åringen. Daily Mail skriver at Johnson skal ha slettet over 800 WhatsApp-meldinger mellom dem.

Den siste landskampen for England spilte Johnson i 2012. Totalt har han spilt 12 landskamper. Eksperter tror nå fotballkarrieren hans er over.

Seksuell lavalder i England er 16 år - som i Norge. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball