Hovedinnhold

«Offiseren» (38) som endelig får kjempe i mesterskap

** Scheie: - Tror OL-spill vil være en utrolig inspirasjon for Giggs

ENDELIG MESTERSKAP: Ryan Giggs får endelig spille i mesterskap i sommer - til og med på hjemmebane under OL. Foto: PA Photos
ENDELIG MESTERSKAP: Ryan Giggs får endelig spille i mesterskap i sommer - til og med på hjemmebane under OL. Foto: PA Photos
(VG Nett) Wales har ikke kvalifisert seg for et mesterskap siden VM i 1958, og det var for tidlig, til og med for Ryan Giggs. Nå får han trolig sjansen - for Storbritannia.

Denne saken handler om:

London-OLs 25 største stjerner

  • Stjernestatus
  • Nivå på prestasjon
  • Størrelse på idrett
  • Antall tilhengere
  • X-faktor
  • VG Netts nedtelling:

1. Usain Bolt
2. Michael Phelps
3. Roger Federer
4. Serena Williams
5. LeBron James
6. Kobe Bryant
7. Maria Sjarapova
8. Jelena Isinbajeva
9. Ryan Giggs
10. Liu Xiang
11. Mark Cavendish
12. Kenenisa Bekele
13. Oscar Pistorius
14. Novak Djokovic
15. Caster Semenya
16. Christophe Lemaitre
17. Valentina Vezalli
18. Ivano Balic
19. Neymar
20. Sally Pearson
21. Marta
22. Saori Yoshida
23. Abhinav Bindra
24. Venus Williams
25. Yohan Blake
  • David Beckham var tiltenkt en plass på vår liste, men han ble utelatt i Storbritannias OL-tropp. Rafael Nadal har allerede blitt presentert på vår liste, men måtte trekke seg fra OL på grunn av skade. Derfor har Venus Williams kommet inn på 24. plass, og Yohan Blake på 25. plass slik at de tidligere presenterte rykket to plasser opp.

38-åringen signerte proffkontrakten med Manchester United på 17-årsdagen, og debuterte helt tilbake i 1991. I over 20 år har han spilt på toppnivå - uten å få delta i et viktig mesterskap med et landslag.

Nå er han fortsatt med i Storbritannias tropp før sommerens OL i London. Den skal rett nok barberes ned, men Giggs' gråe skjegg forsvinner neppe.

- Det er ikke så mange profesjonelle spillere på dette nivået som får sjansen til å spille i OL, og jeg tror det må være en utrolig inspirasjon for ham. Han er blitt 38 år, og skal gå på enda en sesong i United, sier Arne Scheie til VG Nett.

Med 100 dager igjen til OL, startet VG Nett en nedtellingskåring hvor vi ukentlig vil presentere de 25 største stjernene i London. Ryan Giggs er på vår 9. plass.

Spilte skolekamper for England

Scheie har fulgt waliseren gjennom hele karrieren. Som skolegutt spilte Giggs kamper for England, men hadde - i motsetning til hva myten sier - aldri muligheten til å spille for A-laget.

I stedet ikledde han seg som senior Wales' landslagstrøye, som han senere har trukket over hodet 63 ganger til.

I OL er det en øvre aldersgrense på 23 år, men man kan ha med tre overårige spillere i troppen. United-manager Alex Ferguson har signalisert at han ikke ønsker at noen av hans overårige spillere skal vurderes - med unntak av nettopp Giggs, fordi han unner ham sjansen.

- Det er stort gjort av Ferguson, kommenterer Scheie.

Offiser av det britiske imperiet

Ferguson har alltid vært en stor beundrer av Ryan Joseph Wilson, som han het før han tok morens etternavn. Som ungt talent kunne det fort endt med spill for Manchester City, men United-sjefen skal personlig ha troppet opp på døren til Giggs for å lokke ham til den røde delen av byen.

Senere har Giggs vært lojal mot klubben, og vunnet det som vinnes kan.

- Han er en legende, en ekte klubbspiller. Når det gjelder kamper og meritter har han også overgått Bobby Charlton, og er på mange måter blitt «Mr. United», sier Scheie.

Ikke minst for lojaliteten til én klubb gjennom så mange år, er Giggs ofte blitt omtalt som en ekte gentleman innen fotballen. Han er også utnevnt til offiser av det britiske imperiet for sine utmerkelser på banen.

Involvert i skandaler

I SENTRUM: Imogen Thomas, en walisisk skjønnhet kjent fra blant annet Big Brother, skal ha hatt et forhold til Manchester United-spilleren Ryan Giggs. Foto: Theodore Wood, Camera Press, Scanpix
I SENTRUM: Imogen Thomas, en walisisk skjønnhet kjent fra blant annet Big Brother, skal ha hatt et forhold til Manchester United-spilleren Ryan Giggs. Foto: Theodore Wood, Camera Press, Scanpix

Men noen rolle i en eventuell oppfølger til filmen «En offiser og en gentleman» blir det likevel neppe med det første for 38-åringen.

I fjor var han involvert i en utroskapsskandale, etter at han i det britiske parlamentet ble navngitt som spilleren som skal ha hatt et forhold til den walisiske glamourmodellen Imogen Thomas - for øvrig født på samme dato som Giggs, 29. november.

For den gifte tobarnsfaren, som også ble uvenn med broren Rhodri etter å ha et forhold til svigerinnen i årevis, ble det et par ordentlige skudd for baugen omdømmemessig.

- Jeg har ingen forutsetning for å uttale meg om hvor mye dette har skadet hans omdømme, men når det er sagt er det en del i verden som har hatt et litt brokete privatliv. I all rettferdighet mener jeg at en fotballspiller bør bli bedømt for det han gjør på banen, sier Scheie, som gleder seg til å få kommentere Giggs under sommerlekene.

- Ja, det gjør jeg virkelig. Det må være eventyrlig for ham endelig å få sjansen.

VG Nett kårer OL-stjerneneYohan Blake, SprintVenus Williams, TennisAbhinav Bindra, SkytingSaori Yoshida, BrytingMarta, FotballSally Pearson, HekkeløpNeymar, FotballIvano Balic, HåndballValentina Vezalli, FektingChristophe Lemaitre, SprintCaster Semenya, MellomdistanseNovak Djokovic, TennisOscar Pistorius, 400 meterKenenisa Bekele, LangdistanseMark Cavendish, SykkelLiu Xiang, HekkeløpRyan Giggs, FotballJelena Isinbajeva, StavsprangMaria Sjarapova, TennisKobe Bryant, BasketballLeBron James, BasketballSerena Williams, TennisRoger Federer, TennisMichael Phelps, SvømmingUsain Bolt, Sprint

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball