Hovedinnhold

FIFA kan utestenge Bale

OMDISKUTERT: Gareth Bale var for skadet til å spille OL. Nå har han allerede spilt for Tottenham. Foto: Danny Moloshok, Reuters
OMDISKUTERT: Gareth Bale var for skadet til å spille OL. Nå har han allerede spilt for Tottenham. Foto: Danny Moloshok, Reuters
Gareth Bale takket nei til OL-fotball for Storbritannia grunnet en skade. Men waliseren er allerede tilbake i aksjon for Tottenham. Det kan få FIFA til å utestenge ham.

Denne saken handler om:

Tirsdag spilte Bale 74 minutter og scoret ett mål for London-klubben i en treningskamp mot L.A. Galaxy. Det har fått flere til å lure på om Tottenham har hindret den walisiske midtbanespilleren fra å delta i OL for den britiske vertsnasjonen.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) advarte derfor onsdag om at Bale kan bli utestengt fra å spille for Spurs så lenge sommerlekene i London pågår. Det forutsetter imidlertid at Englands fotballforbund (FA) leverer inn en anmeldelse.

- Om en klubb ikke lar en spiller få delta, så kan det berørte forbundet komme med en klage til FIFA. Da kan vi få utestengt spilleren under OL, opplyser FIFA-president Sepp Blatter.

Verken FA, Den britiske olympiske komité (BOA) eller Storbritannias landslagssjef Stuart Pearce har foreløpig kommentert Bales kamp for Tottenham mot L.A. Galaxy.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball