Hovedinnhold

Ohi mener Tonny Brochmann bør få sjansen av Danmark-sjef Åge Hareide

• Hareide til VG: – Kommenterer ikke enkeltspillere i forbindelse med uttak

<p>STORSPILT: Tonny Brochmann, her mot Sarpsborg i april, har storspilt for Stabæk og notert seg for fem mål på ni seriekamper. </p>

STORSPILT: Tonny Brochmann, her mot Sarpsborg i april, har storspilt for Stabæk og notert seg for fem mål på ni seriekamper. 

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
DRAMMEN (VG) Ohi Omoijuanfo (23) hyller lagkamerat Tonny Brochmann (27), og mener det er på tide at dansken får tillit av landslagssjef Åge Hareide (63).

– Jeg lurer på om Åge Hareide vet hvem han er, sier Ohi til VG om lagkamerat Brochmann, som var svært delaktig i Stabæks borteseier over Strømsgodset 16. mai.

Brochmann, som kom til Stabæk fra Jerv foran årets sesong, har så langt scoret fem mål på ni eliteseriekamper. Nå mener Omoijuanfo at han bør få sjansen for Hareide og det danske landslaget.

Sett denne? Skullerud etter sesongens første hjemmetap: – Forferdelig nedtur

– Kanskje det er på tide å teste han på landslaget? Han har nivået inne og har ikke vært noe dårligere enn Mike Jensen. 

– En treer med Mike Jensen, Tonny og Christian Eriksen – Danmark vinner alt da!

Åge Hareide skriver følgende i en SMS til VG:

– Jeg kommenterer ikke enkeltspillere i forbindelse med landslagsuttak. Vi har spillere over hele Europa og kan ikke kommentere på alle som ikke har vært med over tid. 

<p>FULL AV LOVORD: Ohi Omoijuanfo er full av lovord om sin danske lagkamerat og mener det er på tide at Åge Hareide tar han med på landslaget. </p>

FULL AV LOVORD: Ohi Omoijuanfo er full av lovord om sin danske lagkamerat og mener det er på tide at Åge Hareide tar han med på landslaget. 

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

– Må følge med på «lille» Brochmann

Tonny Brochmann selv blir overrasket når VG konfronterer han med uttalelsen til Ohi. 

– Det har jeg slett ikke tenkt på, jeg ble litt overrasket nå. Selvfølgelig er det gøy at han sier det, men jeg har ikke vært på noe landslag i Danmark enda. Jeg tviler på at han kjenner til meg, sier Brochmann og ler.

Også Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg er full av lovord om den danske midtbanespilleren, som scoret et praktfullt mål etter 35 minutter da han mesterlig dro av Kristoffer Tokstad før han banket ballen i krysset.

– Ja, Hareide må følge med på «lille» Brochmann. Han har gjort det bra i vår og er i godt slag. Kanskje noe for det danske landslaget?

Toni Ordinas var – ikke overraskende – en blid mann etter at Stabæk tok sin femte seier for sesongen. Bærumsklubben ligger på 5. plass, men bare tre poeng bak serieleder Rosenborg. 

– Jeg er veldig fornøyd med seieren. Kampen var jevn lenge, men vi trakk det lengste strået.

– Tonny må fortsette å jobbe hardt og være disiplinert, det er det viktigste, avslutter Stabæk-treneren. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball