Hovedinnhold

Rapporterer TV 2-Davy etter dommerkritikk i Brann-kamp

* Dommer og kampdelegat melder TV-reporteren til NFF
* Davy Wathne: - Jeg er alltid engasjert på fotballkamper
* TV 2 vil diskutere episoden med NFF

<p>ENGASJERT: Davy Wathne, som her intervjuer Brann-trener Rikhard Norling (til høyre) etter 3-1-kampen på Skagerak Arena, lot seg rive med da Odd snudde kampen. I midten Odds trener Dag-Eilev Fagermo.<br/></p>

ENGASJERT: Davy Wathne, som her intervjuer Brann-trener Rikhard Norling (til høyre) etter 3-1-kampen på Skagerak Arena, lot seg rive med da Odd snudde kampen. I midten Odds trener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix
Etter gjentatte ganger å ha klaget på fjerdedommeren i kampen mellom Odd og Brann, fikk en engasjert Davy Wathne (64) beskjed om å roe seg ned på sidelinjen.

Denne saken handler om:

TV 2-reporteren sto plassert ved sidelinjen under torsdagens cupkamp, og da Odd kom tilbake i 2. omgang og vant 3-1 etter å ha ligget under 0-1, sa Wathne klart ifra til fjerdedommer Kristoffer Helgerud.

Etter det VG erfarer skal Wathne gjentatte ganger klaget på dommeravgjørelser og blitt svært engasjert på vegne av Brann. Wathne skal deretter ha fått beskjed om at han måtte forlate sidelinjen om han ikke tok seg sammen.

Fjerdedommeren ba også reporterens kollega i TV 2, Freddy dos Santos, om å få roet ned Wathne.

- Jeg måtte prate til han. Det er noe alle så. Delegaten som var til stede fra Norges Fotballforbund (NFF) satt på tribunen rett bak oss og fikk det også med seg. Dette er en sak han vil skrive en eventuell rapport på, sier Kristoffer Helgerud til VG.

Han bekrefter at både han selv og Odds vakter som var på kvartfinalen måtte be Wathne «roe seg ned».

- Hvorfor ba du ham roe seg ned?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om.

- Hjalp det å si fra?

- Ja, i etterkant av det ble det rolig. Jeg ba han om å roe seg, og ga beskjed om at hvis det gjentok seg måtte vi finne på noe mer.

- Bør Wathne og andre reportere stå i nærheten av fjerdedommeren under kamp?

- Han er jo reporter for TV 2. Så lenge de oppfører seg anstendig, går det bra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>FIKK FEIRE: Odds Frode Johnsen jublet da han og lagkameratene kom tilbake i kvartfinalen og vant 3-1 mot Brann, torsdag.<br/></p>

FIKK FEIRE: Odds Frode Johnsen jublet da han og lagkameratene kom tilbake i kvartfinalen og vant 3-1 mot Brann, torsdag.

Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix

Forstår ikke dommer-reaksjonen

VG får bekreftet at NFFs kampdelegat på kampen, Bjørn Bagstevold, har levert en rapport på Wathnes oppførsel. Det samme kommer dommerteamet i kampen til å gjøre. TV 2-reporteren selv sier at han var engasjert på sidelinjen, men mener det er helt vanlig.

- Jeg er alltid engasjert når jeg er på fotballkamp. Om det er Fløy eller Brann som spiller, har ingenting å si, sier Wathne til VG.

- Kan du forstå hvorfor Helgerud reagerte?

- Nei, jeg kan ikke skjønne det. Han sa til Freddy at han måtte roe meg ned, men jeg aner ikke hva han sikter til. Vi får se hva som skrives i rapporten da, sier Wathne.

Mot spillets gang sendte Erik Huseklepp Brann i ledelsen etter 24 minutter i Skien  torsdagens kamp. Etter 66 minutter skaffe Jone Samuelsen Odd straffe, som Herolind Shala satte inn til 1-1.

13 minutter før slutt kom Frode Johnsen seg fri på et av mange Odd-innlegg og headet inn 2-1. Og fire minutter før full tid punkterte Shala kampen med sin 3-1-scoring.

Skal i dialog med TV 2

Snuoperasjonen skapte altså stemning både på tribunen og på sidelinjen.

- Jeg har fått rapporten fra delegaten på de tingene som skjedde. Nå venter jeg på rapporten fra dommeren. Når vi har de to skal vi vurdere hva vi gjør videre, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

Den har han nå fått, og sier til VG at NFF vil ta opp hendelsene under kampen i en videre dialog med TV 2, men at han ikke har noe å tilføre utover dette.

Han vil dermed ikke utdype hvilke konskevenser Wathnes oppførsel vil få, men bekrefter at det er sjelden han kommer over slike episoder.

- Dette er normalt ikke en stor utfordring i Norge. Media og fotballen er gjensidig avhengig av hverandre. De ønsker gode bilder og vi ønsker å fremme fotballen. I de aller fleste tilfellene finner vi gode løsninger og samspillet går veldig bra, sier Fisketjønn.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier til VG at ledelsen i kanalen vil ta grep etter hendelsen.

- Dette er en sak vi ønsker å komme til bunns i. Vi skal snakke med alle de involverte, inkludert NFF. Foreløpig er det umulig å kommentere saken ytterligere før vi har kjennskap til all fakta, sier Dahl.

Han sier TV 2 vil gå i dialog med fotballforbundet ved første mulighet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball