Hovedinnhold

Odd enkelt videre – mens Haugesund ble senket av tidligere RBK-spiss

(Odd - Vaduz 1-0, 2-0 sammenlagt, Lech Poznan - Haugesund 2-0, 4-3 sammenlagt) Odd tok seg enkelt videre over to kamper mot Vaduz, mens Haugesund tapte med ti mann i Polen.

Denne saken handler om:

Odd er nå Norges eneste representant i Europa League. I neste runde venter tøff motstand i den kroatiske storklubben Dinamo Zagreb. Skien-klubben tok seg enkelt videre med 2-0 sammenlagt, mot et Vaduz-lag som ikke overbeviste noen.

Og det er godt å være norsk i Europa om dagen – i hvert fall for noen.

På to dager har antallet norske klubber i Europa blitt halvert.

To av fire videre

Onsdag avanserte Rosenborg i Champions League, og torsdag tok Odd seg som nevnt enkelt videre i Europa League.

Samtidig som Odd avanserte, ble Brann kastet på hodet ut av Europa League da de tapte 0-2 for Ruzomberok i Bergen. Det samme ble Haugesund.

De hadde nok tøffere motstand enn Odd, da de møtte polske Lech Poznan. Etter 3-2 seier på hjemmebane i det første oppgjøret, var det forsiktig optimisme rundt avansement, men det gikk ikke etter planen for Haugesund.

UTE: Per Kristian Bråtveit klarte ikke å stenge buret i Polen, og Europa-eventyret er over for Haugesunds del.
UTE: Per Kristian Bråtveit klarte ikke å stenge buret i Polen, og Europa-eventyret er over for Haugesunds del. Foto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Etter 31 minutter sendte Darko Jevtic Poznan i føringen med en drømmescoring. Fra drøye 40 meters hold banket han et frispark i krysset, bak en Per Kristian Bråtveit som sto noe uplassert. I andre omgang gikk det fra vondt til verre for Eliteserie-klubben, da Liban Abdi fikk sitt andre gule kort, og dermed måtte forlate banen.

Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen punkterte kampen tre minutter på overtid.

Dermed gikk den polske klubben videre, og Haugesunds Europa-drøm er over.

Det var dermed Odd som sto for norsk jubel i Europa torsdag. Men Skien-klubben får en langt tøffere oppgave neste runde.

Vaduz var ingen styrkeprøve. Det kan Dinamo Zagreb bli.

Transportetappe for Odd

1-0-seier både borte og hjemme var mer enn nok for Dag-Eilev Fagermos menn.I Liechtenstein var det Olivier Occéan som sørget for at Odd fikk den perfekte kombinasjonen av seier og bortemål.

MATCHVINNER: Stefan Mladenovic fjernet all tvil og sendte Odd videre i Europa League.
MATCHVINNER: Stefan Mladenovic fjernet all tvil og sendte Odd videre i Europa League. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

I egen storstue var det Stefan Mladenovic som satte den famøse spikeren i kista.

VG Live: Vi fulgte Odd-triumfen direkte!

I et tamt og sjansefattig oppgjør som bar preg av sommerferie-modus, var det vertene som sto for kampens største mulighet, signert Pape Pate Diouf. Etter 31 minutter var spissen i god scoringsposisjon, og fra drøye fem meters hold satte han ballen i nettveggen etter et innlegg.

Og det skjedde ikke stort mer enn det. I hvert fall ikke før det 81. minutt. Riku Riski kom til innlegg, som Mladenovic, etter et fryktelig langt og dypt løp, enkelt omsatte til scoring.

Selv om det tok 81 minutter å få hull på byllen, ble det nærmest en transportetappe for Fagermos menn.

Avansementet var uansett det viktigste.

Men det er en tøff oppgave som venter Fagermo & co. Dinamo Zagreb er nemlig Kroatias mestvinnende lag gjennom tidene.

• Vunnet hjemlig liga 18 ganger
• Hjemlig cup 14 ganger
• Supercupen fem ganger

De har i tillegg en stolt tradisjon for å fostre verdensstjerner:

Spillere som Davor Suker, Mark Viduka, Mario Mandzukic og Luka Modric har alle vært innom klubben.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball