Hovedinnhold

Jarstein: - Kanskje min beste kamp

RBK-keeperen stoppet gamle kjente

SKIEN (VG Nett) (Odd Grenland - Rosenborg 1-1) På sin gamle hjemmebane reddet Rune Almenning Jarstein det ene poenget for RBK med sin fantomredning 23 minutter før slutt.

Denne saken handler om:

En drømmescoring av Odd-vingen Bentley tidlig i første omgang så ut til å påføre RBK deres første tap for sesongen og samtidig nekte trønderne ny seiersrekord. På Skagerak Arena, der Odd Grenland har gått av banen uten poeng kun én gang siden september 2007, var Rosenborg på jakt etter sin niende strake serieseier.

VG LIVE:Se alle høydepunktene fra kampen

Det ville betydd ny rekord i trønderklubben, men søndag - som i 1999 - sto Odd Grenland i veien da kun tre poeng manglet for å sikre ni strake triumfer.

18 sekunder tok det før det tallrike hjemmepublikummet spratt opp av setene. Rune Almenning Jarstein hadde riktignok god kontroll på Peter Kovacs' skudd fra skrått hold, men trønderne var advart.

- Det var rart å spille mot Odd i Skien. Jeg gleder meg alltid til kamper, men det er sjelden jeg gleder meg i en hel uke som jeg gjorde nå. Det var kanskje min beste kamp, sier Jarstein til VG Nett.

Brenne-brasse

Åtte minutter senere måtte Jarstein strekke seg for å slå unna et Torjus Hansén-frispark fra midten av banen med retning nettet. Men ikke lenge etter måtte RBK kapitulere.

Bentley vartet opp med et fantastisk dribleshow innenfor 16-meteren. Nigerianeren avsluttet oppvisningen med å feie ballen i hjørnet og sørge for ledermålet på Skagerak Arena.

VG Nett-leser:"Odd hadde fortjent seieren, men man får sjeldent som fortjent mot Flakseborg"
Ta diskusjonen her!

Roar Strand ble nektet utlikning av Arni Gautur Arason før hjemmelaget slo til på ny. Simen Brenne kastet seg rundt i lufta og brassesparket ballen i tverrliggeren fra 20 meter - og også denne gangen var det Jarsteins fingertupper som hindret scoring.

- Det var veldig godt å få en finger på den, gliser Jarstein, som er nøye med å påpeke at han var borti Brennes akrobatiske sluddforsøk.

- Når du redder det brassesparket, som var trylling, så sier det seg selv at de 15 millionene vi fikk var 15 millioner for lite. Det er Norges beste keeper for øyeblikket, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Jarstein ble matchvinner, sier Fagermo til VG Nett.

VG LIVE:Se intervju med Fagermo

Det mener også Simen Brenne.

- Du kan godt si han reddet Rosenborg i denne kampen, påpeker Odd-spilleren overfor VG Nett.

Eldstemann scoret

Etter stor Odd-dominans i åpningsminuttene kom Rosenborg mer med i kampen halvveis i første omgang. Steffen Iversen skjøt like utenfor, og i det første angrepet etter hvilen måtte Arason rykke ut for å stoppe Rade Prica på vei gjennom.

- Vi var litt heldige at det bare var 1-0 til pause, sier Hamrén.

VG LIVE:Se intervju med Hamrén

Artikkelen fortsetter under bildet!

SMILTE BREDT: Rune Almenning Jarstein hadde mye å smile for etter gjensynet med gamleklubben Odd. Foto: Scanpix
SMILTE BREDT: Rune Almenning Jarstein hadde mye å smile for etter gjensynet med gamleklubben Odd. Foto: Scanpix

Etter 53 minutter måtte Odd-keeperen på ny i aksjon - denne gang for å nekte sin tidligere lagkamerat Iversen nettkjenning fra kort hold.

Odd slet med å komme inn i kampen etter hvilen og ballen var klart mest på hjemmelagets halvdel. Det var derfor ikke ufortjent da evighetsmaskinen Roar Strand etter en times spill fanget opp ballen i Odd-boksen og satte den iskaldt i hjørnet bak en sjanseløs Arason.

Feberredning

Selv om Odd fikk en treg start på andre omgang ble det virkelig farlig da hjemmelaget først våknet.

LES ALT OM FOTBALLRUNDER HER

Simen Brenne skulle skyte, men et dårlig treff ble til et perfekt mottak for landslagsspilleren. Brenne fyrte løs fra kort hold, men Jarstein vartet opp med en sterk refleksredning. Både Sørensen og Kovacs forsøkte å krige returen i mål, men etter at ballen blant annet var innom stolpen i mølja foran mål, fikk Jarstein kontroll.

- Jeg er veldig fornøyd med Jarsteins innsats. Han hadde flere fine redninger, sier Rosenborg-trener Erik Hamrén.

17 minutter før slutt hadde alle RBK-supporterne hendene i været, men Roar Strands avslutning etter en enkel retur fra Arason forsvant utenfor. Strand ble likevel helten for trønderne da han sørget for at serielederen nå står med 19 kamper uten tap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball