Hovedinnhold

Fagermo nekter stjernene å gå nå

* Håper å forsterke laget med Espen Ruud
* Fullt fokus på å ta tidenes første Odd-medalje

<p>BEHOLDER STJERNENE: Dag-Eilev Fagermo reagerer mot dommeren under kampen mellom Odd og Aalesund i vår.<br/></p><p/>

BEHOLDER STJERNENE: Dag-Eilev Fagermo reagerer mot dommeren under kampen mellom Odd og Aalesund i vår.

Trener Dag-Eilev Fagermo nekter å selge ettertraktede André Hansen (24) og Elba Rashani (21) i sommer.

Denne saken handler om:

I stedet håper medaljejagende telemarkinger å hente hjem kontraktløse Espen Ruud (30) fra danske OB.

Odd hadde fridag i går, og spillerne som er kontraktløse etter sesongen brukte dagen godt. Keeper André Hansen besøkte Rosenborg, vingen Elba Rashani besøkte tyske Ingolstadt i 2. Bundesliga.

- Det blir ikke solgt noen nå etter at Fredrik Semb gikk til Brøndby. Selv om de skriver kontrakt med nye klubber som gjelder fra neste år, så blir alle i Odd ut sesongen. Vi jobber heller med forsterkninger inn i laget. Espen Ruud venter fortsatt på å få et interessant tilbud fra utlandet, men har sagt til meg at han kommer hjem hvis det ikke blir noe av. Får vi Ruud, er det fantastisk, sier Fagermo til VG.

Den tradisjonsrike klubben fra Skien har flest norgesmesterskap, men har aldri tatt medalje i vår øverste liga etter omleggingen av seriesystemet i 1963. Det har Fagermo tenkt til å gjøre noe med i år. Samtidig har Odd en god sjanse til semifinaleplass i cupen etter å ha trukket Brann på hjemmebane i kvartfinalen.

- Det er dette året vi har sjansen til å gjøre det. Jeg kommer til å være helt kynisk i siste halvdel av sesongen. De beste kommer til å spille selv om de forsvinner etter sesongen. Alt handler om å vinne hver gang, sier en innbitt Odd-trener.

- Inforfmerte Hansen og Rashani deg om at de brukte fridagen til å reise på klubbesøk?

- Ja, jeg visste det. Jeg får ikke gjort noe med det, svarer han.

Ifølge Fagermo er fire klubber interessert i Rashani. Danske Nordsjælland har allerede lagt inn et bud som Odd har avvist, Molde-trener Tor Ole Skullerud har snakket med venstrevingen, i tillegg til tirsdagens «bli kjent»-tur til tyske Ingolstadt nord for München.

- Brøndby er visst også interessert. Men Elba har sagt til meg at Nordsjælland og Molde ikke er så interessant. Vi selger uansett ikke nå, gjentar Fagermo.

Han har slått seg til ro med at André Hansen trolig forsvinner gratis etter sesongslutt.

- Men jeg er ikke så sikker på at han går til Rosenborg. André håper nok på utlandet. Vi er skuffet over at vi ikke får penger for ham, men vi kommer til å satse på Sondre Rossbach neste år. Vi kan ikke la en U21-landslagskeeper sitte på benken lenger.

Med små ressurser har Dag-Eilev Fagermo bygd opp et solid lag med mange unge og lokale spillere som i øyeblikket er på bronseplass i Tippeligaen. Nå gleder han seg mest til at overgangsvinduet – som åpnet tirsdag – stenger i august…

- Jeg er veldig glad hver gang overgangsvinduet stenger. Det blir så mye spekulasjoner og masing på spillerne våre. Som igjen fører til slitasje. Men jeg er trygg på at vi ikke kommer til å selge flere i sommer etter at Fredrik Semb gikk til Brøndby, sier 47-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball