Hovedinnhold

Nå starter dansen rundt den nye gullkalven:

Fagermo mener Zekhnini har større potensial enn Martin Ødegaard

** Tror utenlandske storklubber vil komme med bud neste uke
** Borussia Dortmund og Manchester United interessert i 17-åringen

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (48) mener det lokale talentet Rafik Zekhnini (17) har muligheter til å bli bedre enn Martin Ødegaard (16).

Denne saken handler om:

I går gjorde den unge vingen et mektig inntrykk mot Borussia Dortmund, og ikke minst kapteinen og verdensmesteren Mats Hummels. Midtstopperen trodde ikke det var sant da han ble fortalt at Zekhnini bare er 17 år gammel.

Les også: Fagermo fikk gåsehud etter Odds sjokkåpning

Har mer fart enn Ødegaard

Dagen etter den elleville kampen der Odd ledet 3-0, men tapte 3-4, er Zekhnini den aller største snakkisen i Telemark. Trener Dag-Eilev Fagermo mener gutten har noe helt spesielt - som til og med overgår supertalentet Martin Ødegaard.

– Jeg mener Rafik har større potensial enn Martin Ødegaard. Ødegaard har selvfølgelig fantastiske ferdigheter og er bedre i pasningsspillet. Men rykket og farten til Rafik Zekhnini er ekstrem. Han er bedre til å drible og skape ubalanse. Det er det som gjør at han kan nå lenger enn Ødegaard, sier Fagermo til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>ETTERTRAKTET: 26. juli fikk Rafik Zekhnini sitt gjennombrudd i Odd med å bli matchvinner mot Tromsø på overtid. Dag-Eilev Fagermo tror det kommer bud på stortalentet allerede i løpet av august. Til venstre: Ardian Gashi.</p>

ETTERTRAKTET: 26. juli fikk Rafik Zekhnini sitt gjennombrudd i Odd med å bli matchvinner mot Tromsø på overtid. Dag-Eilev Fagermo tror det kommer bud på stortalentet allerede i løpet av august. Til venstre: Ardian Gashi.

Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

Begge er født i 1998, men det er likevel nesten et års forskjell på Ødegaard (bursdag 17. desember) og Zekhnini (bursdag 12. januar).

–  Ødegaard er foran Rafik i utviklingen nå. Det skyldes at han fikk Tippeliga-erfaring i fjor. Men skal du være med internasjonalt så må du ha fart. Rafik har en helt syk hurtighet. Den farten er medfødt og kan ikke trenes opp. Og han kan finte, drible og avslutte. Det gjør potensialet hans større enn Martin Ødegaards, mener Odd-treneren.

Han er mektig stolt over måten den lokale unggutten tok for seg mot et av Tysklands aller beste lag. Allerede etter 14 sekunder scoret Jone Samuelsen, etter glitrende forarbeid av Zekhnini.

Husker du denne?Strømsgodset kan få 70 millioner kroner for Ødegaard

Skrev proffkontrakt på 17-årsdagen

– Han parkerte toppspillere ute på banen. Dortmund byttet ut høyrebacken i pausen fordi de fryktet Rafik. Det sier mye når en verdensstjerne som Hummels uttaler det han gjør etter kampen, sier Fagermo.

– Jeg er en typisk kantspiller. Rask, sa Skien-gutten da han skrev proffkontrakt på 17-årsdagen 12. januar i år. Foreløpig har han avtale med Odd i to år til.

Det skulle ta litt over et halvt år før han markerte seg med å bli matchvinner i Tippeligaen hjemme mot Tromsø. Siden det har han også scoret et praktfullt mål mot Start.

Nå forberederer Odd-ledelsen seg på at det kan komme et bud allerede i løpet av august. Det internasjonale overgangsvinduet stenger 1. september.

– Ja, jeg tror det kommer til å komme bud allerede nå, sier Fagermo.

Fått med deg denne?Zidane ser seg selv i Martin Ødegaard

United og Dortmund interessert

Etter det VG forstår skal både Manchester United og gårsdagens motstander Borussia Dortmund følge 17-åringen med argusøyne. Dortmund-speiderens rapport fra seriekampen mot Molde skal i stor grad ha handlet om en spiller: Rafik Zekhnini.

– Interessen stiger bare enda mer etter gårsdagens kamp, tror Odd-treneren.

– Når mener du det er fornuftig at han tar steget ut?

– Jeg er enig med Nils Arne Eggen i at det er for mange spillere som drar ut i for ung alder. Hvis han skulle bli solgt til en storklubb nå, så mener jeg at han bør leies ut til oss slik at han får et år til i Tippeligaen. Vi må ikke undervurdere den erfaringen unge spillere får av å spille i Tippeligaen.

Strømsgodset solgte Martin Ødegaard til Real Madrid for en totalramme verdt 70 millioner kroner. I forkant var unggutten eksponert som et av verdens største talenter. Odd håper naturlig nok at klubben på et tidspunkt kan komme til å tjene flere titalls millioner kroner på Rafik Zekhnini.

– Så lenge store klubber er interessert blir prisen høy, mener Fagermo.

– Er han allerede nå god nok for A-landslaget?

– Høgmo var på kampen i går, men jeg mener det er for tidlig. Han har nesten ikke spilt Tippeliga-kamper ennå. Rafik er ikke en ferdig spiller ennå, han må få utvikle seg videre. Men potensialet er helt rått. Han er unorsk i spillestilen. Han har ferdighetene som kreves av morgendagens spillere, sier Dag-Eilev Fagermo.

Les også:Nordkvelle vil krangle seg til spilletid i returkampen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball