Hovedinnhold

Nå beklager Dag-Eilev Fagermo:

- Det er jeg som har vært dum – ikke Høiland

NFF-Siem ringte begge trenerne etter cupfinalebråket

<p>TUNGT: Dag-Eilev Fagermo tok naturligvis cupfinaletapet mot Molde tungt, og innrømmer at det rant over i pressesonen ved siden av Tommy Høiland.<br/></p>

TUNGT: Dag-Eilev Fagermo tok naturligvis cupfinaletapet mot Molde tungt, og innrømmer at det rant over i pressesonen ved siden av Tommy Høiland.

Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Etter at Molde-trener Tor Ole Skullerud krevde offentlig unnskyldning fra Dag-Eilev Fagermo, tok Odd-treneren en telefon til Tommy Høiland for å beklage uttalelsene etter søndagens cupfinale.

Denne saken handler om:

Interessen har vært enorm rundt saken mellom Tommy Høiland og Dag-Eilev Fagermo. Krangelen mellom de to oppsto etter cupfinalen søndag da Høiland kalte Odd-treneren «Tapermo» på Twitter. Fagermo svarte med å si at Tommy Høiland ikke var den skarpeste kniven i skuffen, og ba han ta litt utdanning.

Mandag var Molde-trener Tor Ole Skullerud mildt sagt irritert og omtalte Fagermos utspill som mobbing.

KOMMENTAR: Det holder nå, Fagermo

– Jeg var dum

På samme måte som Skullerud, tok Dag-Eilev Fagermo på eget initiativ kontakt med VG mandag.

– Jeg trodde Tommy Høiland og jeg skværet opp i går, men han fikk ikke inntrykk av det. Derfor har jeg ringt ham og beklaget det jeg sa. Det er jeg som har vært dum, ikke Tommy Høiland, sier Fagermo til VG.

Odd-treneren sier det bare er å legge seg flat, og at slike ting kan oppstå i kampens hete.

– Jeg har vært stor i kjeften og må tåle å få noe tilbake.

– Ble du forbannet da du ble konfrontert med Høilands utspill?

– Det er klart, slik er det i kampens hete. Han sto like ved siden av meg, og så kjører VG mikrofonen rett i ansiktet på meg. Ofte prater følelser før fornuften, svarer Fagermo.

– Jeg bruker vanligvis å si at ingen er dumme, men at folk bare sier dumme ting. Vi har alle forskjellige egenskaper, og her har jeg gjort noe som strider mot min egen filosofi.

– Hva var reaksjonen i Odd på dette?

– Det har ikke vært noen reaksjon, annet enn at Molde fortjener honnør.

Siem tok kontakt med trenerne

Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) Kjetil Siem, sier at han forsøkte å få begge lags trenere til å skjære kake sammen på søndagens bankett for å symbolisere at de sluttet fred. Likevel har saken eskalert mandag, og Siem tok selv kontakt med Fagermo og Skullerud på telefon.

– Ikke for å tvinge noen til å be om unnskyldning, men bare for å høre status. Nå har de skværet opp, og jeg ser ikke noen hensikt i å se bakover i dette, sier Siem til VG.

– Men det ideelle hadde vært om saken aldri kom opp?

– He, he. Samtidig kan vi ikke bli rigide og mene at det ikke er lov å si noe. Vi må tåle at det blir slengt litt, så lenge det skværes opp etterpå. Fotballfamilien er flink slikt sett, mener Siem.

Dermed håper både Fagermo og Siem at saken legges død, og at fokuset kan rettes mot begge lags prestasjoner i 2014.

Også Tommy Høiland bekrefter overfor VG at han er ferdig med saken.

– Ja, vi har skværet opp, skriver han i en SMS.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball