Hovedinnhold

Børven takket nei til Aalesund

* Odd ville selge Børven: - Trodde ikke det var så tøffe tider
* Aalesund og Odd Grenland skal ha vært enige om en passende overgangssum

SELGES IKKE LIKEVEL: Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo fryktet at spissen Torgeir Børven forsvinner grunnet svak økonomi, men fredag ettermiddag takket Børven nei til tilbudet fra Aalesund. Foto: Scanpix
SELGES IKKE LIKEVEL: Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo fryktet at spissen Torgeir Børven forsvinner grunnet svak økonomi, men fredag ettermiddag takket Børven nei til tilbudet fra Aalesund. Foto: Scanpix
(VG Nett) Torgeir Børven (20) ble overrasket da han mandag fikk beskjed om at Odd-ledelsen ønsket å selge spissen for å bedre en presset økonomi. Men i kveld avslo han tilbudet fra Aalesund.

Denne saken handler om:

Det bekrefter Børven overfor VG Nett fredag ettermiddag.

- Jeg har troen på Odd-laget i år, skriver han i en sms til VG Nett.

Ifølge TA tror Børven at han blir i Odd, i alle fall til seriestart.

- Jeg har takket nei til Aalesund. Jeg ønsker å gjøre det som er best for meg selv, og Aalesund er ikke noe steg opp fra Odd, sier Børven ifølge lokalavisen TA.

Var enige

Det var Dag-Eilev Fagermo som ringte for å fortelle at Odd Grenland ønsker å selge et av landets største spisstalenter, selv om treneren selv ønsket å beholde Børven.

Telemarkingene trenger penger og så på 20-åringen som sitt beste salgsobjekt, melder Varden.

Aalesund og Odd skal ha vært enige om en overgangssum, men Børven ønsket altså ikke å bytte klubb.

- Jeg skulle gjerne vært foruten denne beskjeden. Det er litt kjedelig en måned før seriestart, men slikt kan skje. Jeg skjønner jo klubben også, sa Børven til VG Nett tidligere fredag.

VG LIVE: Se Børvens statistikk her! 

- Vi var Norges beste lag høsten 2011, og har styrket oss med Adem Güven og Lars-Kristian Eriksen. Det laget vi har nå er det beste Odd-laget noen gang, sa Fagermo til VG Nett under lagets treningsleir på La Manga for en måned siden.

Trenger penger

Han har flere ganger uttalt at han håper pengesterke folk i Telemark kan bidra til at Odd nå kan beholde sine beste spillere.

Spissen, som står med 15 seriemål de to siste sesongene, ble kalt inn på møte denne uken hvor Odd-ledelsen gjorde det klart at en ung spiss under kontrakt var deres beste salgsobjekt.

- De må få inn penger for å få det til å gå rundt. Jeg visste det var tøffe tider økonomisk, men at det var så tøft, trodde jeg ikke, sa Børven.

Senere i uka ble han gjort kjent med at AaFK nok en gang skal ha signalisert at Børven kan være spissen Kjetil Rekdal ønsker seg. Avisen Varden skriver at klubbene hadde kommet til en forståelse om hva som vil være en passende overgangssum.

20-åringen har tidligere takket nei til å flytte til Ålesund hvor han vil få bedre betalt enn i Skien.

- Jeg stresser ikke med noe som helst. Jeg får ta det litt som det kommer og diskutere litt med folk hva som er best. Heldigvis er det jeg som bestemmer. Jeg må jo være så kynisk at jeg tenker på meg selv, sier Børven om en mulig overgang til Aalesund.

Og sendt fredag ettermiddag takket altså Børven nei til sunnmøringene.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Odd Grenland-direktør Tore Andersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball