Hovedinnhold

Solbakken blir landslagssjef i 2012

Dette ble sagt på pressekonferansen

ULLEVAAL (VG Nett) Norges Fotballforbund holdt i kveld en pressekonferanse om den nye landslagssjef-kabalen.

Denne saken handler om:

Fakta om Drillo

Navn: Egil Drillo Olsen
Født: 22. april 1942 i Fredrikstad
Nåværende jobb: Landslagssjef
Klubber som spiller: Østsiden, Vålerenga, Sarpsborg, Frigg og Hasle / Løren.
Trenerkarriere: Frigg, Hasle / Løren, Fossum, U21-landslaget, Lyn, Aalesund, OL-landslaget, Norge, Vålerenga, Wimbledon, G 19-landslaget, Fredrikstad, Irak, Norge.

VG Nett var til stede på Ullevaal og fulgte pressekonferansen direkte. FOR SISTE NYTT TRYKK OPPDATER!:

18.46: Pressekonferansen er nå over.

Les mer om den nye landslagssjef-kabalen her!

18.44: Ståle Solbakken om løsningen:

- Litt overrasket over at jeg sitter her. Det var ikke aktuelt å bryte noen kontrakt med FCK. Det var både jeg og FCK krystallklare på. Fikk en ny henvendelse på fredag hvor det var ryddet av veien.

- Jeg er veldig beæret over oppgaven. Jeg skal nok få det ganske hett i Danmark i 18 måneder nå, men jeg gleder meg veldig. Jeg vil etter i dag være ferdig med alt som har med landslaget. Da er det Egil og hans team det dreier seg om. Jeg vil ikke kommentere noe etter i dag.

18.42: Egil Drillo Olsen om å få tilbudet:

- For det første ser jeg frem til to år med kvalik og nye muligheter. Jeg er veldig glad for løsningen som kommer etter at jeg går av. Føler meg veldig trygg på at norsk landslagsfotball er i veldig gode hender i mange år fremover.

18.40: Semb om Ståle Solbakkens rolle:

- Ståle inntrer 1.1 2012. En litt uortodoks prosess, men: Han har en bred erfaring. Han har i det hele tatt svært sterke resultater internasjonalt. Vi har gjort en avtale helt frem til sommeren 2016. Naturligvis ingen fasit til fotball, men vi har valgt den løsningen som vi tror er best for at norsk landslagsfotball skal lykkes.

18.38: Nils Johan Semb tar nå ordet:

- Vi har letet etter en landslagssjef som har lang erfaring, der vi har vektlagt internasjonal erfaring. Også vektlagt at han må tåle at det blåser i media. Egil er den treneren med mest internasjonal erfaring.Han har snudd en negativ resultattrend. Egil har ledet laget i ni kamper - han har startet en prosess. Snudd noe negativt til noe positivt.

18.37: Drillo leder laget i to år til med opsjon på å fortsette hvis Norge kommer til EM. Ståle Solbakken tar over i 2012.

18.35: Ståle Solbakken kom nå inn sammen med Drillo, Nils Johan Semb og Sondre Kåfjord.NFF har jobbet hardt for å skjule Solbakken-løsningen de siste timene før offentliggjøringen.

18.32: Pressekonferansen er noen minutter på overtid.

Kl 18.25: Et fullsatt pressekorps har inntatt Ullevaal og venter nå NFF og landslagssjefen.

Bakgrunn:

Drillo har ledet landslaget siden Åge Hareide trakk seg etter dårlige resultater, og den midlertidige kontrakten Drillo har vært under den siste tiden varer til midten av desember. Nå tar han altså over på permanent basis.

VG Nett-leser:
- Dette blir som at Arbeiderpartiet hadde hentet inn Gro Harlem Brundtland som statsminster etter årets valg.
Diskutér!

Den siste tiden har det vært mye spekulasjoner rundt hvem vår neste landslagssjef skulle bli. Drillo har, sammen med Stabæk-trener Jan Jönsson, vært den heteste kandidaten.

Protokoll:
- Dette er bra! Et fornuftig valg av NFF. Drillos merittliste tilsier at ingen andre, pr. i dag kan gjøre denne jobben bedre enn han.
Si din mening i protokollen!

Drillo har ikke tapt en tellende hjemmekamp med landslaget siden 1991, og var mannen som tok Norge til to VM-sluttspill på 90-tallet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball