Hovedinnhold

- Vi er ikke gode nok

Arsenal, Liverpool og Real Madrid mot Stabæk, Odd og Aalborg

TØFF JOBB: Jon Inge Høiland fikk det tøft mot Arjen Robben og resten av det nederlandske laget. Foto: Erlend Aas, Scanpix
TØFF JOBB: Jon Inge Høiland fikk det tøft mot Arjen Robben og resten av det nederlandske laget. Foto: Erlend Aas, Scanpix
ROTTERDAM (VG Nett) (Nederland - Norge 2-0) - Vi møtte et fantastisk lag, det mest ekstreme jeg har opplevd, sier Jon Inge Høiland etter møtet med Arjen Robbens hurtighet.

Denne saken handler om:

Stabæk-spilleren møtte Thierry Henry på U21-landslaget en gang også, men det spørs om ikke onsdagens oppgave var enda vanskeligere.

PROTOKOLL:Kast terning og si din mening om innsatsen!

- Det ble litt bedre etter pause for min del, men det gikk unna da også. Vi visste det ville bli mye klikk-klakk, men det er vanskelig å gardere seg mot når det kommer løp i bakrom samtidig som andre spillere møter ballen, sier Høiland.

- De var bedre enn oss.

LES OGSÅ:- Nå ser det stygt ut

- Ser håpløst ut

John Carew, som stolt ledet sitt lag og land ut på De Kuip som vikarierende kaptein bøyde seg i støvet over motstanderen.

- Vi møtte et fantastisk lag på bortebane. VI var bedre enn mot Makedonia, men Nederland var likevel mye bedre enn oss, sånn er det bare, sier Carew.

SPESIAL:Se bilder fra kampen!

- Nå ser det ganske håpløst ut med tanke på VM, sier han.

Christian Grindheim var ikke mer optimistisk:

- I dag møtte vi et mye bedre fotballag, og nå er det veldig mye som skal slå inn om vi skal komme til VM. Det er kjipt at de scorer på en dødball, men problemet vårt er at vi ikke skaper nok fremover, mener Grindheim.

- Scoret for få

Morten Gamst Pedersen greide ikke å si stort og tenkte stort sett på ferien som nå kommer.

- Vi har scoret for få mål i denne kvaliken. Så enkelt er det, sier Gamsten.

Nederland kom med sitt sterkeste mannskap, og spesielt var Arjen Robben på herlig spillehumør. Trøsten for Jon Inge Høiland får være at han neppe kommer opp mot en vanskeligere motstander igjen.

- Det gikk utrolig fort. De kom med flere løp rundt meg samtigi, og jeg måtte dekke innsiden. Da ble Robben stående ledig på ytterside - det var ikke lett, medgir Høiland.

VGLIVE:Vi fulgte kampen direkte!

Bitter glipp

Kjetil Wæhler holdt først tak i André Ooijer, men da Rafael van der Vaarts frispark duppet ned i feltet hadde Wæhler sluppet taket og hjemmenasjonen fikk det viktige første målet.

- Bittert. Det skjer nesten aldri at jeg taper slike dueller, og det var kjedelig at det hendte her. Det er min mann og mitt mål, innrømmer Wæhler overfor VG Nett.

Da banens beste, Arjen Robben hamret inn 2-0 fra spiss vinkel rett etter pause, var det god natt for Norge og god morgen til alle tallknusere som fremdeles regner på Norges VM-sjanser.

To kamper - to sjanser

Resten av kampen ble en kontrollerende affære fra Nederlands ballsikre spillere. Norge hadde halvannen sjanse i kampen, den første da Markus Stekelenburg glapp en corner. Den halve var Morten Gamst Pedersens høyrebeinsskudd som keeperen slo til corner.

- Det var en fin stemning på stadion og vi ønsket å gi publikum noe tilbake, sa Nederlands Giovanni van Bronckhorstt.

Norge har kun skapt to (!) klare målsjanser på 180 minutter med fotball på denne landslagsturen til Skopje og Rotterdam.

- VI har scoret to mål fem kamper, og per dags dato er vi ikkke gode nok, innrømmer John Arne Riise.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball