Hovedinnhold

Drillo: - Fordel Norge om Nederland vinner

Norges rivaler spiller viktige VM-kvalkamper

OPTIMIST: Egil Olsen vil holde et øye med hva som skjer i kvalkampene i Norges pulje den kommende uken. Foto: Scanpix
OPTIMIST: Egil Olsen vil holde et øye med hva som skjer i kvalkampene i Norges pulje den kommende uken. Foto: Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) Mens Norge er opptatt med privatkamper, spilles viktige kamper i vår VM-pulje. Drillo håper på Nederland og uavgjort i Skottland.

Denne saken handler om:

- Om Nederland vinner gruppen, noe det ser ut som de gjør, er det en fordel at de vinner alle kamper - utenom hjemmekampen mot oss, sier Egil Olsen til VG Nett.

Stillingen før de kommende tre kvalkampene er som følger i Norges gruppe (antall kamper i parentes):

Nederland 9 poeng (3)
Skottland 4 poeng (3)
Island 4 poeng (4)
Makedonia 3 poeng (3)
Norge 2 poeng (3)

Vinneren går til VM i Sør-Afrika 2010, mens åtte av ni toere får spille playoff mot en annen toer.

VG Nett-leser:
Drillo er god nok, ingen tvil om det, men trur ikke poengene er på Norsk side desverre, så nei
DISKUTÉR HER!

Finregning

Han elsker å forutse tabeller, kamputfall og regne prosentvise muligheter - og nå sier landslagssjefen at Norge bør håpe på at Nederland slår både Skottland førstkommende lørdag og Makedonia fire dager senere.

- Det er fremdeles umulig å være sikker på hvem som blir vår hardeste utfordrer om andreplassen, men på dette tidspunktet synes det som gode resultater for oss at Nederland slår både Skottland og Makedona.

- De har full pott og ligger godt an. Ikke fordi de er så veldig godem men fordi de har tre strake og nå skal spille to hjemmekamper, sier Olsen i kjent stil til VG Nett.

Samtidig ser han også et faresignal med at Nederland fortsetter å vinne VM-kvalkamper:

- Under ingen omstendigheter vil de være 100 prosent klare når de møter oss. Men det kan være tilfelle foran deres siste to kamper. Det er litt dumt for da møter de to motstandere vi trolig kjemper med, sier Drillo.

Saken fortsetter under bildet

HÅPER PÅ NEDERLAND: - Nå synes det som gode resultater for oss at Nederland slår både Skottland og Makedona, sier Egil Olsen, her på vei til pressekonferansen da troppen ble presentert tidligere i mars. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ NEDERLAND: - Nå synes det som gode resultater for oss at Nederland slår både Skottland og Makedona, sier Egil Olsen, her på vei til pressekonferansen da troppen ble presentert tidligere i mars. Foto: Scanpix


LES OGSÅ:- Norge-jobben blir min siste

Vil ha U i Skottland

Samtidig tror han at de oransje vil ha ekstra motivasjon mot Norge etter at Drillo-utgavene fra 1990-tallet plaget dem ekstra ved flere anledninger da Olsen var sjef forrige periode.
I tillegg til Nederlands to hjemmekamper mot Skottland (28/3) og Makedonia (1/4), spiller også Skottland hjemme mot Island (1/4) mens Norge gjennomfører sine privatlandskamper.

Og på Hampden Park er Drillo klar på hva som er ønskeresultatet:

- Så tidlig i puljen er det best om lagene spiller uavgjort. Da vil det kun bli delt ut to poeng i stedet for tre. På dette tidspunktet bør vi være glade for alle poeng som blir borte.

LES OGSÅ:Et nytt Drillos i emning

Makedonia best

- Hvem tror du blir Norges tøffeste konkurrent til andreplassen?

- Det er ikke mulig å være sikker på ennå, nettopp derfor ser jeg helst at det blir uavgjort i Skottland, vi ligger jo to poeng bak begge disse nasjonene.

- Hva med Makedonia, vår neste motstander?

- Jeg har ennå ikke fått sett dem. Men ut fra hva Ola By Rise har fortalt meg, er de sannsynligvis best av de tre, sier Drillo, som anslår Norges muligheter for å bli toer i puljen til 50/50.

- Noe klarere bilde vil det være etter disse tre kampene nå, og ikke minst etter våre egne mot Makedonia og Nederland i sommer.
- Hva må vi ha av poeng i våre to neste kamper?

- Med seier mot Makedonia, vil jeg ha veldig god tro på at vi greier å bli nummer to. Selv med uavgjort vil det ikke være kjørt. Men taper vi både der og mot Nederland, kan vi glemme VM, sier Drillo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball