Hovedinnhold

Tarik om U21-EM i Israel: - Jeg ville boikottet

VILLE SAGT NEI: Tarik Elyounoussi er klar på at om han hadde blitt uttatt til et mesterskap i Israel, så ville han sagt nei. Foto: Mattis Sandblad, VG
VILLE SAGT NEI: Tarik Elyounoussi er klar på at om han hadde blitt uttatt til et mesterskap i Israel, så ville han sagt nei. Foto: Mattis Sandblad, VG
HOTEL BRISTOL (VG) Tarik Elyounoussi (25) vil ikke si hva andre burde ha gjort. Men han er klar på at han aldri ville spilt fotball i Israel.

Denne saken handler om:

- Jeg ville boikottet mesterskapet, sier Elyounoussi klart og tydelig til VG. Rosenborg-spilleren tenker seg godt om før han kommer med uttalelsen. Det er hverken sagt på impuls eller er fordi han «er veldig politisk interessert», som han sier. Men han har sine gode grunner.

- Det er trist at et mesterskap spilles i et land der mange barn ikke får lov til å spille, sier Elyounoussi.

Vanskelig å skille

Tarik Elyounoussi er født i 1988, to år for tidlig til å være aktuell for Norges U-landslag i EM i Israel.

Han ble født i Al-Hoceima i Marokko, vokste opp der og bodde i landet til han var 12 år.

- Jeg vokste opp med fotball på løkka i Marokko. Det var fotball som gjorde at jeg klarte integreringen i Norge. Og som har gjort meg til den jeg er, både som fotballspiller og menneske, sier landslagsangriperen.

Han mener det blir «vanskelig å skille fotball og politikk når barn ikke får lov til å spille fotball.»

- Da vet jeg hvordan folk reagerer. Fotballbaner bombes. Barn drepes. Det blir helt feil. Fotball skal være gøy. Fotball er frihet. Tar du bort det, blir folk lei seg. Og det gjør jeg også. Derfor ville jeg aldri spilt fotballkamp i et land som Israel. Jeg kunne ikke klart det, spille fotball i et land der et barn ikke får lov.

Jeg er vokst opp med ball på løkka. Tenk deg at du gjør det, og så blir du kastet ut fra løkka, og huset ditt bombes ... sier Elyounoussi.

Mange har reagert

Han sier at han har «en del venner» derfra, og at han derfor kjenner til forholdene. Og han vet at mange store fotballstjerner har reagert på at mesterskapet spilles i Israel.

- Flere av de store stjernene i England har stusset over dette, og noen har oppfordret til boikott, sier Elyounoussi - som ikke vil kritisere de norske spillerne som er der nede for å gjøre en jobb for nasjonen.

- Jeg håper selvsagt de gjør det bra. Og jeg skal se kampene deres på TV. Det blir garantert en opplevelse for de som er der, sier Tarik Elyounoussi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball