Hovedinnhold

Riise om Hughes-avgangen: - Kan være positivt for meg

FÅR NY SJEF: Bjørn Helge Riise (t.v.) gleder seg til å starte sesongoppkjøringen med ny sjef i Fulham. Brede Hangeland innrømmer at han ble overrasket da meldingen om Hughes-avgangen kom torsdag kveld. Foto: Scanpix
FÅR NY SJEF: Bjørn Helge Riise (t.v.) gleder seg til å starte sesongoppkjøringen med ny sjef i Fulham. Brede Hangeland innrømmer at han ble overrasket da meldingen om Hughes-avgangen kom torsdag kveld. Foto: Scanpix
LISBOA (VG Nett) Bjørn Helge Riises (27) nekter å kalle Mark Hughes' Fulham-exit for en gladsak, men ser frem til å starte med blank ark med ny sjef på Craven Cottage.

Denne saken handler om:

Den første meldingen som tikket inn på Riises mobiltelefon etter landing i Lisboa torsdag kveld var fra arbeidsgiveren Fulham FC med beskjed om at Mark Hughes var ferdig som manager i London-klubben.

Les også:  Riise og Hangelands sjef trakk seg i Fulham 

Men selv om Ålesund-gutten har fått så godt som ingen tillit under Hughes, vil han ikke kalle tekstmeldingen for en gladmelding.

- Nei, jeg vil ikke si det. Hughes har gjort en bra jobb og er en veldig fin fyr og en god trener. Hele teamet var en fin gjeng. Det eneste negative er at jeg ikke har spilt så mye, sier Riise til VG Nett.

Sammen med resten av landslaget stilte han opp for rundt 50 pressefolk fra Norge og Portugal på Estadio da Luz i Lisboa foran treningen på det som må være tett opp mot en perfekt gressmatte fredag. Mens portugiserne var mest opptatt av å få snakke med John Carew måtte Riise og Hangeland forklare hva de tenkte om Hughes' exit.

- Nå starter alle med blanke ark. Det tror jeg er positivt for Bjørn Helge. Jeg regner med han er rimelig hissig på å vise seg frem under «pre season», sier Hangeland til VG Nett.

Ble leid ut

I sin første sesong i Fulham fikk 27-åringen stor tillit i Europa League - turneringen hvor London-laget under Roy Hodgson tok seg helt til finalen. Sju kamper fra start og fem innhopp i e-cupen, fem kamper fra start og sju innhopp i Premier League, samt til sammen fire oppgjør i ligacupen og FA-cupen ble fasiten for Riise under Hodgson.

VG Nett-leser:
Hughes har virkelig skutt seg selv i foten.
Diskuter her! 

Tre korte innhopp på til sammen 26 minutter var alt Riise fikk av Mark Hughes. Hans siste kamp fra start i Premier League kom 5. mai i fjor, og da ble midtbanespilleren tatt av ved pause. I februar ble han leid ut til Championship-klubben Sheffield United.

- Det eneste jeg kan gjøre nå er å dra tilbake og gjøre mitt beste, sier Riise, som innrømmer at Hughes-avgangen kan bety en åpning for mer spilletid i Fulham.

- Det kan bli positivt for min del. Men det var ikke sånn at jeg ropte «yes» når meldingen kom.

Gode tilbakemeldinger

Ifølge Riise hadde Fulham speidere på samtlige av Sheffield Uniteds kamper denne våren. Tilbakemeldingene tyder på at London-klubben likte veldig godt det de fikk se.

- De var veldig fornøyd. Men jeg har egentlig fått positive tilbakemeldinger generelt de siste to årene. Derfor har det vært frustrerende til tider å spille så lite, sier Riise.

Les også:  Stoor: - Forstår veldig godt Riises frustrasjon 

Midtbanespilleren, som trolig starter som høyre indreløper mot Portugal lørdag, sier at han med 99 prosent sikkerhet blir i Fulham neste sesong. Et nytt utlån frister rett og slett ikke - selv om det kan bety mer spilletid.

- Jeg vil være i London med familien. Eldstemann går på norsk skole og trives der, mens minstemann liker seg i barnehagen, forklarer Riise.

- Så kona har litt hun skulle sagt hun og?

- Hun har masse hun skulle sagt! Å pendle til Sheffield for å bo på hotell fem-seks dager i uka er ikke noe for meg. Jeg har lovt eldstemann at vi ikke skal flytte så mye. Hvis vi skal videre må det være til et norsk miljø, sier Riise.

Overrasket Brede

Lagkamerat Brede Hangeland, som endte på andreplass på Fulhams interne toppscorerliste denne sesongen, innrømmer at han ble overrasket over Mark Hughes-exiten.

- Jeg var rimelig sikker på at han kan kom til å fortsette. Nå får vi ny trener, og det er spennende det og, sier Hangeland til VG Nett.

VGTV:  Småsyk Huseklepp: - Føler meg mye bedre 

- Hva slags forhold hadde du personlig til Hughes?

- Et godt profesjonelt forhold. Han kom inn med en ny filosofi som var utfordrende for mange, inkludert meg, men det ble bra etter hvert og vi fikk en ok sesong, sier Hangeland, som etter all sannsynlighet vil ha en sentral rolle i Fulham-laget neste sesong uansett hvem som tar over.

- Vi får se. Jeg er trygg på mine egne ferdigheter. Den skal stå tidlig opp den som skal ta plassen min, sier den tidligere Viking- og FCK-spilleren.

Viasat 4 viser Portugal-Norge klokken 22.00 lørdag kveld. Du kan også følge VGTVs sending fra kl. 21.00, samt følge tekstoppdateringer fra kampen på  VG LIVE .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball