Hovedinnhold

- Prosentvis har sjansen for Drillo-poeng aldri vært mindre

TRENGER ET NYTT MIRKAL: Egil Olsen er ikke troende, men ser kanskje mot oven for litt hjelp i morgen? Foto: Bjørn S. Delebekk
TRENGER ET NYTT MIRKAL: Egil Olsen er ikke troende, men ser kanskje mot oven for litt hjelp i morgen? Foto: Bjørn S. Delebekk
LISBOA (VG Nett) VG-journalist Knut Espen Svegaarden mener Egil Olsen i løpet av 110 kamper som landslagstrener aldri har stått foran en vanskeligere oppgave enn den som møter ham i Lisboa.

Denne saken handler om:

Drillo fortalte selv torsdag at han på 109 landskamper kun har opplevd at landslaget har sluppet inn mer enn to mål fire ganger. Og selv teller han ikke med nederlaget mot Trinidad & Tobago.

VGTV: Følg VG Netts dekning lørdag kveld her! 

Lørdag kveld leder han Norge for 110. gang, og flere spår norsk braktap mot det Drillo selv mener er verdens beste landslag for øyeblikket. VGs Knut Espen Svegaarden er ikke optimist dagen før EM-kvalifiseringskampen.

- Prosentvis tror jeg aldri sjansen for norsk poeng under Drillo har vært mindre. Det har noe å gjøre med at vi har spillere som ikke er i form, at Portugal har verdensklassespillere og slo Spania 4-0 nylig, sier Svegaarden.

- Ronaldo går på vannet

VG-journalisten nevner kampene mot Nederland og England i kvalifiseringen til USA-VM og møtet med Nederland foran VM i Sør-Afrika, men mener Drillo står foran en enda større utfordring nå.

Les også: Carvalho spiller ikke mot Norge 

- Nettopp derfor tar vi poeng. Vi fikk poeng mot Nederland og England og jeg tror det er større mulighet for at vi går på en smell mot lag alle tror vi skal slå enn at vi ryker på et smell her, sier VGs fotballekspert Tom Nordlie.

- Drillo har aldri hatt en større utfordring med Norge. Portugal har spillere i form og Ronaldo som går på vannet om dagen. Norge må bortimot overprestere om vi skal ta poeng, sier Viasat-kommentator og tidligere Nardo-trener Roar Stokke.

- DRILLOS TØFFESTE UTFORDRING: Det mener VGs Knut Espen Svegaarden. Foto: Bjørn S. Delebekk
- DRILLOS TØFFESTE UTFORDRING: Det mener VGs Knut Espen Svegaarden. Foto: Bjørn S. Delebekk

Knut Espen Svegaarden mener det hadde vært spennende å spille 3-5-1-1-formasjon mot portugiserne med Hangeland, Wæhler og Demidov bak.

- Det er min personlige teori, men jeg skjønner det ikke vil skje. Det er noe som i så fall må trenes på over litt tid. Det er viktig å ha med flest mulig formspillere, og Vadim Demidov er en slik, men jeg ser ingen grunn til å vrake Kjetil Wæhler, sier «Svea».

VG Nett-leser:
Ronaldo, Pepe, Carvalho, Nani og Meireles blir alle skadet før kampen. Norge vinner 0-3 i Lisboa.
Diskuter her! 

- Europas sterkeste

Midtbanekonstellasjonen har ofte skapt hodebry som stort sett har falt ned på Bjørn Helge Riise som høyre indreløper. Simen Brenne regnes som den største utfordreren etter at Alexander Tettey meldte avbud, men Svegaarden tror lillebror Riise får tillit også lørdag.

Mohammed Abdellaoue utfordrer John Carew på topp, men selv om Lørenskog-gutten har spilt lite og slitt med skader i år, mener VG-journalisten han bør spille fra start som ensom spiss.

- Mange mener det er logisk at Moa starter siden han har vist best form, men det er noe med Carew og store kamper. Og det er han forsvarsspillerne er redd. Han er Europas sterkeste fotballspiller og et helvete å spille mot, sier Svegaarden.

VGTV: Braaten: - Der trener jeg jo! 

Drillo sa selv under pressetreffet på Ullevaal onsdag at han har lekt med tanken om å bruke Carew som høyre kant med tanke på å gjenskape Flo-pasningen som faktisk ble testet ut med stor suksess nettopp i Portugal for 18 år siden.

- Skal vi spille ekstrem Drillo-fotball bør vi putte Carew på kanten og Huseklepp på topp. Da blir det som i gamle dager. Men jeg tror det er lett for Portugal å gå i duell, falle av og stå imot på den måten, sier Tom Nordlie.

Ti plasser klare

- Jeg tror Drillo sier det med Carew på kanten for å få motstanderen til å lure. Det er ikke en taktisk bløff, men kanskje noe han vil legge om til underveis. Man vet aldri med Drillo. Det er det som er så spennende, legger Nordlie til.

Landslaget i Portugal: Her er landslagsguttas hemmeligheter! 

Tidligere landslagsspiller og nå fotballekspert i TV 2 Sporten, Mini Jakobsen, tror Drillo lander på Jarstein i mål, den vante backfireren, Riise på midten sammen med Hauger, Grindheim, Huseklepp og Gamst Pedersen og Carew alene på topp.

- Ti av plassene er klare. Spørsmålet er om Bjørn Helge Riise eller Simen Brenne skal spille. Jeg tror Carew starter på topp, og mener dette er det beste laget vi har, sier Mini.

Kampen mellom Portugal og Norge kan du se direkte på Viasat 4 lørdag kveld 22.00 og følge med tekstoppdateringer i VG LIVE !

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball