Hovedinnhold

Sjekk stjernespissene Brede matcher på scoringslista

* Hangeland om målrekorden til VG Nett: - Må be om høyere lønn

MÅLBINDER STJERNENE: Brede Hangeland stoppet på hele seks nettkjenninger for Fulham i Premier League denne sesongen. Det er like mye eller mer enn disse stornavnene, som dog har færre minutter på banen enn nordmannen. Grafikk: Stian Bråthen
MÅLBINDER STJERNENE: Brede Hangeland stoppet på hele seks nettkjenninger for Fulham i Premier League denne sesongen. Det er like mye eller mer enn disse stornavnene, som dog har færre minutter på banen enn nordmannen. Grafikk: Stian Bråthen
LISBOA/OSLO (VG Nett) Ingen forsvarsspillere i Premier League har scoret flere mål enn Brede Hangeland (29) denne sesongen. Også meritterte angripere kommer i skyggen av Norges landslagskaptein.

Denne saken handler om:

- Hyggelig det der altså, sier Hangeland når VG Nett viser ham tallene som beviser at landslagskapteinens målhungrighet kan måle seg med flere internasjonale angrepsstjerner.

Hangeland, som landet sammen med sine dresskledde lagkamerater i Lisboa torsdag kveld og ble møtt av rundt 30 portugisiske journalister og fotografer som konsentrerte seg mest og John Carew og Drillo, står med åtte scoringer fordelt på fire sesonger i Premier League. Hele seks av dem har kommet denne sesongen. Av forsvarsspillerne er det kun Stokes Robert Huth som kan matche den statistikken.

VG Nett-leser:
Håper Braaten starter denne kampen. Forandret alt sist kamp.
Diskuter landskampen her! 

Siddisen har for første gang i seniorkarrieren scoret mer enn tre mål i løpet av en sesong. Og med seks scoringer matcher Hangeland Manchester Citys dyrekjøpte urokråke Mario Balotelli, Arsenals Andrej Arsjavin og Chelseas franskmann Nicolas Anelka - alle sentrale angrepsspillere på hvert sitt topp fire-lag.

- Jeg må nok gå til ledelsen og be om høyere lønn, smiler Hangeland, som har scoret hyppigere enn Tottenhams spissduo Peter Crouch og Jermain Defoe, landslagsspiss Carlton Cole, Liverpools Luis Suarez og lagkamerat og England-aktuelle Bobby Zamora i Premier League denne sesongen.

Scoret også i FA-cupen

Det hører med til historien at Hangeland har flere minutter på banen enn samtlige av de nevnte angriperne, men som 29-åringen selv påpeker:

- At de er spisser og jeg forsvarsspiller burde utlikne det at jeg har spilt mer enn dem.

Og for ordens skyld - Anelka, Arsjavin, Cole og Crouch var alle på banen i 32 eller flere av de 38 Premier League-kampene.

Hangeland, som også scoret ett mål i FA-cupseieren mot Tottenham i januar, hadde allerede satt ny personlig målrekord foran landskampen mot Danmark for drøyt to måneder siden.

- Det er nok litt tilfeldigheter, men man får stadig mer erfaring med Premier League-fotball. Hvis man ikke går inn med liv og lyst, blir det aldri mål, sier Hangeland.

Les også: Hangeland: - Det har vært en liten ketchup-effekt 

Med landslagsaktuelle Bobby Zamora ute med skade store deler av sesongen, innrømmer Hangeland at han selv og flere andre defensive spillere i troppen følte et ekstra press på å levere også i andre enden av banen.

- Alle målene mine har kommet etter dødball. Naturlig nok, poengterer den tidligere Viking- og FCK-stopperen.

Kun ett landslagsmål

Men selv om Hangelands målstatistikk er oppsiktsvekkende sterk i Premier League, har siddisen kun scoret én gang på 68 landskamper. Det målet kom i EM-kvalifiseringskampen mot Island i fjor høst.

- Ett mål i året må være bra. Ikke begynn maset om flere landslagsmål enda, smiler Hangeland.

VG LIVE: Følg Portugal - Norge lørdag 22.00 her! 

- Har du trent spesielt på avslutninger denne sesongen?

- Nei, man klarer aldri å gjenskape en Premier League-corner fullt ut på trening. Det handler nok mest om tilfeldigheter og erfaring, svarer Fulham-spilleren, som ikke vil røpe om han har lært seg noen tjuvtriks i feltet etter fire sesonger i det mange mener er verdens tøffeste liga.

- Det der har jeg ikke tenkt å annonsere i avisen, men du kan kalle det hva du vil. Det er ikke frispark før dommeren blåser.

PS! Kun Clint Dempsey (12 mål) scoret hyppigere enn Hangeland for Fulham på øverste nivå i England denne sesongen.

Kampen mellom Portugal og Norge kan du se på Viasat 4 lørdag 22.00 Du kan også få tekstoppdatering i VG LIVE .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball