Hovedinnhold

Carew ofret seg for Norge

Nå har vi fem poengs forsprang på favorittene!

ULLEVAAL STADION (VG Nett) (Norge-Portugal 1-0) John Carew kastet seg ned i en takling som kostet han kampen, men bidro samtidig til at Erik Huseklepp kunne sikre norsk seier og en drømmestart på kvalifiseringen.

Denne saken handler om:

- Det var ganske nervepirrende å sitte på benken på slutten. Vi skaper ikke all verden, men har bra kontroll bakover. Vi gjør en bra defensiv kamp. Det vinner vi på, sa landslagssjef Egil Olsen etter kampen.

Og landslagssjefen med gigantskalper som Nederland, Brasil, Italia og England på merittlisten, hadde grunn til å være fornøyd med det som utspant seg på Ullevaal-matta.

21 minutter ut i kampen jaget John Carew et tilbakespill og vinket med seg Erik Huseklepp frem. Keeper Eduardo hadde god tid, men somlet, Carew kastet seg ned og fikk blokkert klareringen. Ballen trillet mot høyre der Huseklepp fikk en enkel jobb med å sende Norge i tet.

VG LIVE:Hør intervjuet med Egil Olsen etter kampen

Protokoll:Send din gratulasjon til de norske spillerne

Carew måtte stå over mot Island med en kneskade, men ble klar til Portugal-kampen, og skjøv Mohammed Abdellaoue ut på benken. Lørenskog-gutten fikk tydelig vondt da han bidro til Norges ledermål, og signaliserte tidlig at han måtte bytte. Inn kom nettopp vrakede Moa.

- Jeg fikk en strekk i låret, men det var verdt det, sier Carew til TV2.

Espens fotballblogg:Stang inn - hele veien til VM

Perfekt start

Med seks poeng på to kamper har Norge fått en perfekt start på EM-kvalifiseringen. Et fullsatt Ullevaal fikk tirsdag se sine helter slå en stor fotballnasjon for andre hjemmekamp på rad.

- Vi vinner ikke så helt ufortjent, spør du meg. Jeg hadde vært fornøyd med fire poeng etter to kamper. Det er litt irriterende at danskene scoret på overtid i Parken, sier Drillo.

- Hvordan fremsto Portugal?

- Som forventet. Kanskje mer omstendelig, og det passer oss bra. Det var ingen store overraskelser. Et par av dem virket småsure og likte seg ikke her ute. Det er det heldigvis jævlig få som gjør, sier Drillo til VG Nett.

Selv om Morten Gamst Pedersen til tider skapte panikk i den portugisiske boksen med sine lange innkast, kunne gjestene fått en drømmestart på Ullevaal. Allerede etter fem minutters spill fikk Raul Meireles stå helt alene foran Norges mål, men Liverpool-spilleren blåste ballen over.

28 minutter ut i kampen var det Manuel Fernandes som traff nettveggen med en suser fra 20 meter, men Portugal og den store stjernen Nani imponerte ikke før pause i Oslo.

Allerede 56 sekunder etter pause kunne Huseklepp blitt tomålsscorer for andre hjemmekamp på rad. Bjørn Helge Riise førte opp i en norsk kontring og slo ut til Brann-spissen. Fra skrått hold skjøt han en liten meter utenfor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OFRET ALT FOR NORGE: John Carew i aksjon mot Portugals keeper Eduardo, mens Erik Huseklepp (t.h.)er våken og vil sette ballen i åpent mål under EM-kvalifiseringsampen i fotball mellom Norge og Portugal på Ullevaal Foto: Scanpix
OFRET ALT FOR NORGE: John Carew i aksjon mot Portugals keeper Eduardo, mens Erik Huseklepp (t.h.)er våken og vil sette ballen i åpent mål under EM-kvalifiseringsampen i fotball mellom Norge og Portugal på Ullevaal Foto: Scanpix

Moa scoret sitt første landslagsmål på Island, og seks minutter etter Huseklepp-sjansen fikk innbytteren en stor mulighet. Ballen falt ned i bena på Hannover-spissen etter en duell inne i feltet, men skuddet forsvant et par meter utenfor.

Etter en times spill jublet Hugo Almeida for utlikning, men ble korrekt avvinket for offside i det han feide inn en retur fra Jon Knudsen. Portugiserne hadde ballen mye i tiden etter annulleringen, men skapte ikke de helt store sjansene før Nani traff godt fra skrått hold og Knudsen reddet.

Norge ble spilt veldig lave utover i kampen, og seks minutter før slutt fikk Danny muligheten til å sikre poengdeling. Innhopperen kom først på innlegget fra Nani, men fra 11 meters hold skjøt han langt over.

Danmark vant sin kamp mot Island 1-0 etter en overtidsscoring. Dermed er det danskene som ligger nærmest oss på tabellen i gruppe H, med tre poeng. Storfavoritt Portugal har ett poeng på to kamper.

Og Norge, vi har seks poeng på to kamper. Smak litt på det. Og da er det ikke rart at de norske spillerne jublet hemningsløst etter kampen.

- Vi var veldig nære drømmen som mange snakket om, men den røk i det 93. minutt i Danmark. Men 6 poeng er i overkant og ganske utrolig. Jeg hadde håpet på fire. Ikke kjør dette helt opp i skyene og regn med en lett kamp på Kypros nå, da. Der blir det tøft, sier Drillo.

Portugals trener Carlos Queiroz er utestengt og fulgte kampen fra tribunen. Agostinho Oliveira satt på benken.

- Fotball kan by på overraskelser. Vi hadde stort sett kontroll på kampen. Norge åpnet kampen med sterk moral og var gode på dødballer. Men derfra hadde vi god kontroll. Vi kjempet bra om hver ball, men til slutt mislyktes vi siden målet kom såpass tidlig. Da mistet vi litt av roen over spillet vårt, sier Oliveira.

- Det er en kort kvalifisering, siden vi bare skal spille åtte kamper. Men det er fortsatt muligheter, sier han.

Han omtalte deretter Norge som en outsider i gruppen, uten at norske journalister virket å skjønne stort av den påfølgende argumentasjonen hans - på stotrende engelsk.

Queiroz satt sammen med Dag Solheim på tribunen.

- Jeg er skuffet, var den korte reaksjonen, ifølge NTB.

VG Live:Se jubelscenene her!

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball