Hovedinnhold

Drillo glad, skuffet og overrasket

Egil Olsen var glad for Norges tredje strake seier i EM-kvalifiseringen, men skuffet og litt overrasket over at Kypros fikk herje med de norske etter pause.

Denne saken handler om:

- Grunnlaget for seieren la vi i første omgang, som var veldig solid. Vi hadde god kontroll og følte at det så veldig greit ut, men så slapp vi Kypros inn i kampen. Det var både skuffende og litt overraskende, sa Drillo etter 2-1-seieren.

VG Nett-leser:
Gratulerer med vår seier, folkens. Drillo er en HELT!
Diskuter her!

- Etter reduseringen fikk Kypros tydeligvis litt ekstra energi. Vi kom litt for sent inn i ballfører og mistet litt struktur på midten. Selvsagt var jeg redd for at seieren skulle glippe, for de hadde mange sjanser, men det ble en lykkelig slutt.

Dagen før kamp sa Drillo at noen av hans tøffeste opplevelser som trener er jevne kamper der Norge leder med ett mål og klokka tikker sakte mot 90 minutter. Slik var det en lang halvtime i Larnaka fredag kveld.

Les også:Drillo: - Nå er vi i førersetet

- Ikke til å tro

- Da det var fem minutter igjen, sa jeg til Ola (By Rise) at «dette gjør vi frivillig, det er ikke til å tro», sa Drillo.

Men Norge holdt ut, og spillerne kunne takke 2000 nordmenn på tribunen for støtte etter å ha lagt på til ni poeng.

VG LIVE:Se alle høydepunktene fra kampen her!

- Det ser jo veldig lyst ut nå. Det er vi som har tatt føringen i gruppa. Det er en veldig god følelse, og nå har vi en del måneder før vi skal møte Danmark på Ullevaal. Det går rykter om at det blir fullt da, gliste Drillo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

2-0! John Carew satte inn 2-0 for Norge og ble gratulert av lagkameratene. Foto: Scanpix
2-0! John Carew satte inn 2-0 for Norge og ble gratulert av lagkameratene. Foto: Scanpix


- Vi har god tid til å rette på de feilene som litt overraskende dukket opp i annen omgang.

Vanskelig dommer

Han vet ikke hva som gikk galt, men sier at det i pausen ble brukt en del tid på den belgiske dommeren.

Protokoll:Vurdér Norges EM-sjanser her!

- Han var vanskelig å forholde seg til, for å si det mildt. Derfor tok jeg en runde på det, for å unngå utvisninger eller andre dumme ting. Det var «hold kjeft og gå vekk».

Ingen norske pådro seg karantene, men i kampen mot Danmark må John Arne Riise, John Carew, Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise holde seg unna gule kort for ikke å bli satt utenfor bortekampen mot Portugal i juni.

VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte her - les live-referatet

- Jeg står ved det jeg har sagt før, at nå skal det mye til for at vi ikke blir blant de to beste i gruppen. Da må vi trolig avgi poeng hjemme mot Island eller Kypros. Men i et omspill vil sjansen trolig ikke være særlig mer enn 50-50. Det er førsteplassen som frister mest, og vi skal være med i hele 2011. Det blir gøy, sluttet Drillo.

Egil Olsens landslag har nå vunnet ni av sine ti siste kamper, samtlige med ett måls margin.

Siden i fjor høst er dette landslagets fasit:
Makedonia 2-1 (h)
Sør-Afrika 1-0 (h)
Sveits 1-0 (b)
Slovakia 1-0 (b)
Montenegro 2-1 (h)
Ukraina 0-1 (h)
Frankrike 2-1 (h)
Island 2-1 (b)
Portugal 1-0 (h)
Kypros 2-1 (b).

STOLT: Egil Drillo Olsen var ikke fornøyd med det som skjedde etter pause, men jublet for 2-1-seier sammen med assistent Ola By Rise. Foto: Scanpix
STOLT: Egil Drillo Olsen var ikke fornøyd med det som skjedde etter pause, men jublet for 2-1-seier sammen med assistent Ola By Rise. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball