Hovedinnhold

Wæhler får egen forsvarsfirer på hjemmebane

Myk mann hjemme - en real tøffing på banen

BAUTA: Kjetil Wæhler er en bauta på og utenfor banen, her fra siste treningen på Kypros. Foto: Scanpix
BAUTA: Kjetil Wæhler er en bauta på og utenfor banen, her fra siste treningen på Kypros. Foto: Scanpix
NICOSIA (VG Nett) Kjetil Wæhler (34) og kona Ingvild venter sitt fjerde barn, et helt lite forsvar med smårollinger. Famliemannen forsøker å holde fortet både hjemme og på banen.

Denne saken handler om:

På mange måter er han en atypisk landslagsstjerne. Oslo-gutten er familiemann med stor F og lever et stille og rolig liv uten stjernenykker - en bauta både privat og på banen.

Til tross for at Wæhler i alder og livserfaring nesten tilhører en annen generasjon enn flere av medspillerne, holder han en lav profil når landslaget samles.

VGTV STUDIO FREDAG 19.15:Analyser, høydepunkter, intervjuer

- Jeg er ikke den som er ivrigst verken med kortspill eller andre aktiviteter på samlingene. Jeg trekker meg heller rolig tilbake og er ikke den som roper høyest, sier Wæhler til VG Nett.

Han ser heller ikke på kulturforskjellene blant landslagsspillerne som noe problem. Den indre justisen på landslaget handler om respekt enten du er mangemillionær fra Premier League eller back for Tromsø.

VG Nett-leser:
Tror dette blir en kjedelig affære, det hele ender 1-0 til Norge etter scoring i det 85 minuttet.
Diskuter kampen her!

- Alle stiller likt. Du kan ikke merke forskjellene når vi møtes, sier han.

Familiefar

Hjemme sitter August (5), Vilma (3) og William (1 1/2). I magen til kona venter nummer fire. Han eller hun kommer i februar. Kjetil ville gjerne vite kjønnet denne gangen også, men nå fikk Ingvild bestemme.

VG LIVE:Følg kampen direkte her fra 20.00 i kveld

- Jeg er typen som gjerne vil vite ting, men man kan ikke få trumfet gjennom viljen sin hver gang.

STILLE: Kjetil Wæhler er ikke den som roper høyest på landslagssamlingene. Foto: Bjørn S. Delebekk
STILLE: Kjetil Wæhler er ikke den som roper høyest på landslagssamlingene. Foto: Bjørn S. Delebekk

Men på banen viser Wæhler ingen nåde. Han er blitt en kompromissløs og perfekt makker til den mer spillende Brede Hangeland. Sammen holder de både motstandere og konkurrenter vekk fra sitt territorium.

- Du virker å trives på landslaget?

- Ja, jeg fikk kjeft av kona sist da jeg sa landslaget var et fristed for meg. Men det er et fint sted å komme. Her får man ekstra tid til å pleie kroppen, man får nok søvn, får spist riktig og ladet opp til kamper på en perfekt måte.

- Og det er ikke farlig å si?

- Neida, men det er klart man savner de hjemme. Det er ikke lett å reise fra tre små barn, men jeg får heller sørge for å ha med meg noe i bagasjen hjem.

Brenner for et sluttspill

Og på samme måte som småtrollene håper på gaver, så ønsker det norske folk en hard pakke fra Wæhler i form av tre steinviktige poeng mot Kypros.

Lenger frem enn sluttspillet i Polen og Ukraina 2012 ser ikke Wæhler når det gjelder landslaget. Aldersmessig kom han sent inn i den norske troppen. Etter mange forfall under Åge Hareide, etablerte han seg først etter fylte tredve. Men nå nyter han landslagskarriere fullt ut. Landslagsspill er blitt Wæhlers internasjonale indian summer.

- EM er min gulrot. Det er det jeg brenner for nå, sier han.

Etter to kamper og full pott, lyser flammen sterkere enn noen gang i øynene til familiefaren.

PS! Kypros-Norge sendes på Canal+ klokken 20.00 fredag. På VGTV kan du få med deg LIVE-studio fra klokken 19.15 samme dag. I pausen og etter kamp vil du også få høydepunkter, intervjuer og analyser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball