Hovedinnhold

Hamoud: - Jeg er såret og lei meg

Boikotter avis på grunn av karikaturtegning

IKKE RIKTIG: Bodø/GLimts Mounir Hamoud mener ikke det er riktig av Avisa Nordland å trykke bilder som inneholder karrikaturtegninger av profeten Muhammed. Foto: Scanpix
IKKE RIKTIG: Bodø/GLimts Mounir Hamoud mener ikke det er riktig av Avisa Nordland å trykke bilder som inneholder karrikaturtegninger av profeten Muhammed. Foto: Scanpix
(VG Nett) Glimt-spiller Mounir Hamoud vil ikke ha noe med Avisa Nordland å gjøre etter at avisen trykket et bilde som også inneholdt en karikaturtegning av profeten Muhammed.

Denne saken handler om:


- Profeten betyr veldig mye for meg. Når min tro blir hånet på denne måten, blir jeg både såret og lei meg, sier Mounir Hamoud til VG Nett.

Mounir Hamoud har nektet å uttale seg til Avisa Nordland helt siden det omtalte bildet sto på trykk. Det var tatt under en politiaksjon, hvor de rykket ut for å fjerne et stort banner med en tegning av Muhammed, som var plassert på en gangbru over riksvei 80. Det er den største innfartsåren til Bodø.

- Jeg ble lei meg da jeg så det, sier Hamoud.

NYHET!Sett sammen DITT eliteserielag på VG Manager!

- Betaler lønna hans

LEI SEG: Mounir Hamoud vet ikke hvor lenge boikotten av Avisa Nordland vil vare. Foto: Scanpix
LEI SEG: Mounir Hamoud vet ikke hvor lenge boikotten av Avisa Nordland vil vare. Foto: Scanpix

Ifølge Avisa Nordlands sjefsredaktør, Jan-Eirik Hanssen, har Glimt-spillerens boikott pågått helt siden klubbens treningsleir på La Manga.

- Sportsjournalistene våre har gjentatte ganger forsøkt å få ham i tale, men uten hell, sier han til VG Nett.

Redaktøren håper Bodø/Glimt tar situasjonen på alvor.

- Bodø/Glimt er et resultat av en felles økonomisk innsats fra lokalsamfunnet i Bodø og i Nordland for øvrig. Det er uheldig om Hamoud og klubben, gjennom å boikotte oss, plutselig ikke vil kommunisere med de som er med på å betale lønna hans, sier han.

Folketabellen:Stem fram dine lag her!

Hanssen understreker at Hamoud som privatperson gjennom ytringsfriheten også har rett til ikke å ytre seg.

- Men som fotballspiller i Bodø/Glimt har han en offentlig rolle, og da blir det problematisk når han ikke vil snakke med oss, sier han.

Glimt har forståelse

Redaktør Hanssen mener at så lenge lokalsamfunnet støtter opp om Bodø/Glimt, må klubben gi noe tilbake også.

- Derfor må de ta dette på alvor. Hvis de ikke gjør det, har de et problem, sier han.

Mounir Hamoud har informert Bodø/Glimt om sitt standpunkt i denne saken.

- De har forståelse for mitt valg, sier han.

Det bekrefter klubbdirektør Bjørn Tore Hansen.

- Vi synes selvsagt det er beklagelig at en av våre spillere ikke ønsker å uttale seg til lokalavisa. Når det er sagt, så velger vi som klubb å respektere Hamouds syn. Han er en troende muslim og følger sine leveregler. Akkurat det er vi nødt til å akseptere, sier Hansen til Avisa Nordland.

OMSTRIDT KUNSTNER: Lars Vilks tegnet de omstridte karrikaturtegningene som nylig ble publisert i flere svenske aviser. Foto: AFP
OMSTRIDT KUNSTNER: Lars Vilks tegnet de omstridte karrikaturtegningene som nylig ble publisert i flere svenske aviser. Foto: AFP

Karrikatur-stormen

At trykking av Muhammed-tegninger skaper oppstyr, er ingen ny sak. Nylig var Dagbladet i hardt vær etter at de trykket tegninger av Muhammed framstilt som en gris. Det ble av enkelte karakterisert som det verste norske muslimer har vært utsatt for, og førte også til store demonstrasjoner.

Svenske aviser har også valgt å gjøre som Dagbladet, og for en drøy uke siden Expressen, Dagens Nyheter og Sydsvenskan tegningen av Muhammed framstilt som en hund. Disse tegningene var laget av den svenske kunstneren Lars Vilks, som etter publiseringen ble utsatt for drapstrusler fra «Jihad Jane». Sju personer ble arrestert i Irland, mistenkt for å ha framsatt truslene.

Vilks tegninger ble laget to år etter at danske Muhammed-karikaturer ble publisert.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball