Hovedinnhold

Spillerne forbannet etter nedrykket

Piiroja: - Hadde et disiplinproblem allerede i januar
Czwartek: - Ledelsen mangler sportslig kompetanse
Ramberg: - Leit at Raymond Kvisvik ble vraket

OPPGITT: Raio Piiroja tror han kommer til å forlate FFK. Foto: Scanpix
OPPGITT: Raio Piiroja tror han kommer til å forlate FFK. Foto: Scanpix
(VG Nett) Flere sentrale Fredrikstad-spillere snakker ut etter at klubben gikk på en real nedrykkssmell mot Sarpsborg i går.

Denne saken handler om:

Hvordan er det mulig at fjorårets sølvvinnere rykker ned året etter? Dét spørsmålet er det mange som stiller seg i den fotballgale østfoldbyen i dag.

Ifølge Raio Piiroja startet problemene allerede på nyåret.

- Problemene våre startet i januar og februar. Vi hadde problemer med disiplinen og profesjonaliteten. Fokuset fra året før var ikke der Og når snøballen begynte å rulle, er det vanskelig å stoppe den, sier estlenderen til VG Nett i dag.

- Det var et par virkelig stygge episoder, men det var et generelt disiplinproblem også, sier Piiroja, som ikke vil utype dette.

VG LIVE:Se gratis høydepunkter fra kampen

Forlater trolig klubben

30-åringen vil ikke gi trener Tom Nordlie noe som helst skyld etter nedrykket. Ifølge Piiroja var det vanskelig å snu skuta på fem-seks kamper.

Han endte på sjetteplass på VG-børsen i år. Ingen forsvarsspillere har fått flere poeng enn den tidligere VIF-spilleren. Nå kan karrieren i Fredrikstad være over.

- Jeg skal ikke si helt sikkert at jeg forlater klubben, men det er sannsynlig. Nå synes jeg likevel først og fremst veldig synd på klubben og fansen. Dette gjør faktisk enda mer vondt etter en natts søvn, sier han til VG Nett dagen derpå.

Eliteguiden:Se årets Piiroja-statistikk her

FORBANNET PÅ LEDELSEN: Pål André Czwartek. Foto: Scanpix
FORBANNET PÅ LEDELSEN: Pål André Czwartek. Foto: Scanpix

Skjeller ut ledelsen

Mens Piiroja fremsto som skuffet, og dempet, etter nedrykket i går, skal Pål André Czwartek ha vært rasende. Han langet ut mot ledelsen i Fredrikstad.

- Sånn går det når sentrale personer i klubbens administrasjon ikke har peiling på fotball, sier han ifølge VG.

Overfor Fredriksstad Blad sier veteranen også at det har vært stor frustrasjon innad i spillergruppa. Spesielt i forhold til en del av veivalgene som er tatt av ledelsen.

- Vi har blitt sett på som en trussel i stedet for en ressurs, og det har vi jo helt klart opplevd som fryktelig frustrerende, sier han.

Les også:FFK-profiler deppet på Gullballen-showet

FFK-leder vil ikke gå

Ifølge lokalavisen i Østfold har FFK-direktør Runar Henriksen de siste ukene vurdert om det han driver med er verdt innsatsen. Klubbsjefen hevder likevel å ha fått mye støtte etter at supporterne demonstrerte mot ham på Ullevaal nylig.

Derfor er heller ikke en avgang noe tema nå.

- Nå er det viktig at alle i FFK-familien står samlet og ser fremover, sier han.

Henriksen har ikke besvart VG Netts henvendelser lørdag formiddag.

VGD:- Dette med at Nordlie hadde en umulig oppgave med å berge FFK er jo intet mindre enn sludder!Diskuter her.

VRAKET: Raymond Kvisvik. Foto: Bjørn S. Delebekk
VRAKET: Raymond Kvisvik. Foto: Bjørn S. Delebekk

Langer ut mot Kvisvik-vraking

Henriksen vil ikke kommentere spillernes innsats i 0-2-tapet for Sarpsborg 08 i går. Hadde det vært opp til Hans Erik Ramberg, så hadde imidlertid startelleveren sett annerledes ut.

Midtbanespilleren rister oppgitt på hodet etter at Raymond Kvisvik ble vraket.

- Sarpsborg spilte klokt og lurt. Men personlig har jeg troen på en fyr som Raymond Kvisvik i sånne kamper. Han er rolig med kula og får roet ned gruppa. Jeg synes det er synd og leit at han ikke er i troppen. Og så er det jo leit at de lokale innsalgene, som Joachim Thomassen, ikke er med. Det er historieløst at han ikke fikk spille, sier Ramberg til F-B.no.

Nordlie:- Det er tungt og tomt
Protokoll:Ønsk FFK lykke til i 1.-divisjon

Trener Tom Nordlie forklarte vrakingen med at troppen var skadefri, og at han anså at Kvisvik ikke var blant de to beste midtbanespillerne.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball