Hovedinnhold

Sundgot: - Den var borti armen

...men LSK-spissen mener det var riktig å godkjenne målet

ÅRÅSEN (VG Nett) (Lillestrøm-Lyn 2-1) LSKs Arild Sundgot havnet nok en gang i en hands-krangel da Lillestrøm slo Lyn søndag.

Denne saken handler om:

Situasjonen alle snakket om på Åråsen var Lillestrøms utligning minuttet før pause. En LSK-corner ble stusset videre av Marius Johnsen, før Arild Sundgot satte ballen i mål - med armen, brystkassen eller begge deler.

VG LIVE:Se situasjonen med Sundgot her!

TV-bildene ga ikke et klart svar, men på vei inn til pause var flere av Lyn-spillerne borte hos dommer Svein-Erik Edvartsen og markerte at de mener det var hands.

- Den var borti armen min, men det er ikke noe å blåse for. Den treffer sånn, sier Sundgot - og viser med armbevegelser at ballen traff brystkassen og overarmen.

Da Sundgot scoret skrek flere av Lyn-spillerne til dommer Svein-Erik Edvartsen, mens de pekte på armen. Sundgot så også på dommeren, samtidig som han jublet for målet.

- Jeg hørte Lyn-spillerne rope "hands, hands", og så derfor bort på dommeren. Det er naturlig at de reagerer og prøver å få målet annulert, sier Sundgot.

- Armen inntil kroppen

Målet var hans 100. for LSK. Spissen skulle ønske seg at det kom på en annen måte.

- Jeg skulle ønske det var et mål det ikke var noen tvil rundt. Gjerne med tåen og lengst mulig unna hendene mine, sier han.

Henning Berg var borte hos Sundgot etter kampen. Da spurte han hva som skjedde ved scoringen.

- Det er umulig for meg å si om det var hands. Derfor måtte jeg spørre Arild. Han sier at den treffer kroppen - og at armen også er der. Han har armen helt inntil kroppen. Og jeg har ikke sett TV-bildene etterpå. Vi vil gjerne at målene vi scorer skal være ordentlige. Hvis det viser at det var klar hands, så er ikke vi fornøyd med det. Selvfølgelig ikke.

VG LIVE:Se intervjuet med Henning Berg her!

- Så ut som hands

- Fra der jeg sitter er det umulig å se. For meg ser det ut som Arild bryster den inn, sa LSKs assistenttrener Petter Belsvik i pausen.

VG LIVE:Se Arild Sundgots statistikk i eliteserien her

Lyn-trener Gunnar Halle mente han så det klarere, og svarte slik på spørsmål om det var hands.

- Det så sånn ut, at han brukte aktiv skulder og arm. Fra min posisjon ser det sånn ut, men jeg vet ikke hva dere har sett på TV-bildene, sa han i pausen.

- Det er vel ikke ulikt Sundgot hvis det er det?

- Nei, men hvis det er det, så bør dommeren blåse på det og linjedommeren bør se det, sa Halle.

VG Debatt:
Var det en ny hands av Sundgot?
Diskuter her!

VG LIVE:Se intervjuet med Halle her!

Har handset før

Dette er ikke første gangen Sundgot har vært involvert i hands-situasjoner. Seneste for to uker siden, i Lillestrøms hjemmekamp mot Bodø/Glimt, fikk han gult kort for å ha viljehandset en ball i mål.

Mest rabalder ble det imidlertid i 2007 da LSK tok seg videre til cupfinalen, på bekostning av Stabæk, etter at Sundgot brukte hånden til å ta med seg ballen - for så å sette ballen i mål. Den gangen la Sundgot seg flat for juksemålet.

Det var imidlertid Lyns Gøran Van den Burgt som markerte seg først i kveldens bunnkamp. Og så til de grader med positivt fortegn.

Da bortelaget fikk frispark på rundt 20 meter, steg 19-åringen frem og banket ballen opp i krysset - utagbart for LSK-keeper Stefan Logi Magnusson.

Les også:- Det var ikke straffe
Les også:Nannskog: - Han tar den ned med hånden

Heldig LSK-mål

Deretter skapte ikke lagene voldsomt med sjanser før Sundgots kontroversielle scoring like før pause.

Etter hvilken presset hjemmelaget på for å få ledermålet, og etter 68 minutter lå ballen i nettet bak Lyn-keeper Tyrel Lacey.

Marius Johnsen misset med sin stuss etter et innlegg fra høyresiden, men Lyn-forsvarer Oliver Risser var uheldig og ble truffet av ballen. Deretter spratt den via stolpen og i mål.

JUKSET IGJEN? Arild Sundgot havnet i nok en hands-diskusjon i søndagens kamp mot Lyn. Her jubler han etter den omdiskuterte scoringen. Foto: Scanpix
JUKSET IGJEN? Arild Sundgot havnet i nok en hands-diskusjon i søndagens kamp mot Lyn. Her jubler han etter den omdiskuterte scoringen. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball