Hovedinnhold

- VG Live-teknologien utvilsomt bedre enn TV 2 Sumo

FØLG TIPPELIGAEN: PÅ VG Live kan du se en hovedkamp og samtidlig få med deg høydepunkter fra de andre oppgjørene. Foto:
FØLG TIPPELIGAEN: PÅ VG Live kan du se en hovedkamp og samtidlig få med deg høydepunkter fra de andre oppgjørene. Foto:
(VG Nett) I helgen braket eliteserien løs. TV 2 Sumo og Media Norge hadde store problemer. I VG Nett er det full jubel.

Aldri før har seere og lesere hatt flere valgmuligheter for hvordan de kan følge norsk fotball. Flere tusen nettbrukere har kastet seg over tjenestene, og mange av tilbakemeldingene er nådeløse mot TV 2 og Media Norge. VG Nett hylles.

Twitter får VG Nett god kritikk. Det samme gjelder VG Debatt (VGD).

VG Nett-leser
- Veldig fornøyd med VG Live så langt. Bra bilde, null hakking, enkelt å følge både hovedkampen og høydepunkter fra de andre kampene samtidig.
Diskutér her!

NA24-kommentator Håkon Høgetveit gir bare en nettaktør godkjent. Han beskriver VG Nett Live som fotballens soleklare ener på nett. Høgetveit understreker at hans vurderinger er sett fra et forbrukerperspektiv.

- VG Nett Live var den eneste plattformen på nett som kunne tilby en løsning fri for mangler denne helgen. Den nye teknologien, som også brukes av 100 % Fotball, er utvilsomt bedre enn det TV 2 Sumo både i år og i fjor kan tilby, skriver Høgetveit.

VG Live:
Dette får du på VG Live

Skryter av VG Live

Kommentatoren gir VG Netts livetjeneste skryt for:
*Overraskende gode kommentatorer
*Meget god bildekvalitet
*God interaktiv løsning
*Tapsforsikring
*Eneste leverandør som leverer bestilt vare
*Ekstra skjerm til å se høydepunker fra andre kamper

Høgetveit trekker ikke frem noen negative punkter ved VG Live, men han påpeker at det i kampen mellom Stabæk og Lillestrøm ble gitt skriftlige oppdateringer før det skjedde på skjermen.

- Det er vanskelig å sette fingeren på noe som er galt med VG Live. Det så veldig bra ut. Jeg regner med at de andre aktørene er oppe og går neste helg, sier Høgetveit til VG Nett.

Ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen i VG Nett kunne slippe jubelen løs etter at kveldskampen mellom Rosenborg og Vålerenga var ferdigspilt i går.

Saken fortsetter under bildet

SLAPP JUBELEN LØS: Vålerenga hadde ikke mye å juble for i går, men VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen var storfornøyd med fotballhelgen. Foto: Trond Solberg
SLAPP JUBELEN LØS: Vålerenga hadde ikke mye å juble for i går, men VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen var storfornøyd med fotballhelgen. Foto: Trond Solberg

- Beste helg på ni år

- Gårsdagen var helt fantastisk. Dette er en av de beste helgene jeg har hatt siden jeg begynte i VG Nett for ni år siden, sier Hansen.

- Mange har sagt at vi ikke kom til å få til dette, men det motbeviste vi i går, sier han.

Hansen innrømmer at han er lettet over at alt gikk så bra.

- VG Live er et vanskelig teknisk prosjekt. Vi har hele tiden ment at vi har tatt de riktige valgene, men det var en lettelse å se at det virket som det skulle.

Espen Egil Hansen blogger om fotballsatsingen

LES OGSÅ:Her er de nye fotballstemmene

- Svakt av TV 2

De andre aktørene kommer ikke like godt ut. Om TV 2 Sumo skriver Høgetveit følgende:

- Helgen bar for brukere av TV 2s tjenester på nett preg av at nesten ingenting fungerte søndag. En kan gjerne kalle dette svakt av TV 2, som på mange måter har et godt forsprang hva gjelder erfaringer rundt visning av fotball på nett.

Det strømmet inn negative tilbakemeldinger på ulike debattforumer i går. Markedssjef Hege Kosberg i TV 2 sier følgende til VG.

- Vi har hatt noen problemer med en server. Det har vært stor pågang og spesielt i første omgang av hovedrunden var det flere som hadde problemer med å se kamp, sier Kosberg, som lover at alt nå er i orden og at alle vil få kompensert tapet.

VG Netts ansvarlige redaktør gleder seg ikke over konkurrentens problemer.

- Jeg syns det var trist at TV 2 krasjet. Jeg hadde gledet meg til at produktene skulle sammenlignes. Jeg mener at vårt produkt er det beste. Det bør være avgjørende. Det samlede fotballtilbudet vi leverte i går er det beste som noen gang har blitt levert. Og dette er bare begynnelsen, sier Espen Egil Hansen.

Bestill VG Live her!

Systemet kollapset

Media Norge og Polaris Medias fotballsatsing 100 % fotball opplevde også systemkollaps i går.

- Det har dessverre vært noen tekniske problemer. Serveren krasjet rundt klokken 18. Det gjorde at disse kampene for mange har ligget ned, sier daglig leder Sondre Mikal Knutsen i 100 % fotball til VG.
Han lover at alt skal være oppe å gå til kveldens oppgjør mellom Sandefjord og Brann.

Høgetveit skryter av 100 % fotballs kommentatorer og bildekvaliteten, men produktet må tåle kritikk for at de skriftlige liveoppdateringene er for dårlige og at det gis for lite tilleggsinformasjon. Det påpekes også at systemet var tregt, overbelastet og tidvis ikke fungerte søndag.

Høgetveit konkluderer med VG Nett Live vant stort denne helgen.
- Tilbakemeldingene er entydig positive. Det er ikke hverdagskost. Vi får en del kjeft, men i dag er det bare smil, sier Espen Egil Hansen.

Han påpeker likevel at produktet har et forbedringspotensial.

- Vi har fått inn mange forslag til forbedringer fra våre brukere. Allerede i dag begynner jobben. Uke for uke skal produktet bli bedre, sier Hansen.

Tabellkonkurransen 2009:Meld deg på her!

- Overraskende at det virker

VG inviterte nettsjef Anders Brenna i Teknisk Ukeblad, Stabæk-spilleren Jon Knudsen og Lillestrøms John Anders Bjørkøy for å teste de ulike nettstedene hvor man kan se eliteserien live.

- Dette ser veldig lovennde ut. Nesten litt overraskende at det virker når man tenker på alt som kunne gått galt, sier Brenna til VG.

Knudsen og Bjørkøy trengte litt lengre tid på å finne ut av funksjonene enn nettentusiasten fra Teknisk Ukeblad.

- Det er kjempebra at man kan se høydepunktene når man vil og så mange ganger man vil, sier Knutsen til VG.

- Det funker bra, men det er mye info på en gang. Det blir litt stressende hvis man prøver å følge med på alt, sier Bjørkøy til VG.

Følg Sandefjord-Brann fra klokka 19

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball